A legjobb promóciós poszter és a legjobb hústál díját nyerte meg az európai győztes Széll Tamás és csapata a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjén, melyen végül a negyedik helyen végzett. A legnevesebb szakácsversenyen az Egyesült Államok szerezte meg a győzelmet, az ezüstérem Norvégiáé, a bronz pedig Izlandé lett.

A Bocuse d'Or lyoni világdöntője két napból állt, kedden és szerdán is 12-12 csapat mérette meg magát a legnevesebb szakácsversenyen. Széll Tamás és csapata már az első napon elkészítette az országunkat képviselő fogásokat, így az egész szerdai napot várakozással kellett töltenie neki és a szurkolóknak is. A Bocuse d’Or Hungary szerint a Széll Tamás vezette csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania, a hírek szerint egy apró tálalási hiba csúszott csak be.

A versenyfogások egyik kötelező alapanyaga egyébként a különleges bresse-i csirke volt, de a magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek. A 2016-os kontinensbajnokságának győztese, Széll már szeptember óta készül intenzíven a versenyre. A vegán menü a „Gyökerek & Levelek alatt” elnevezést kapta, ebben a tokaji bor és ecet, a tökmag, az erdei medvehagyma, a zeller és a magyar szarvasgomba és paprika volt a fő vonulat. A ”Magyar téli erdő” néven futó húsos menü betekintés nyújtott a magyar konyhakultúrába és történelembe: fellelhető a tokaji furmint és aszú, a mangalica sonka, szalonna, a tökmag, a kacsamáj és a paprika.