A turisták többségének minden várakozását magasan felülmúlja látogatásakor a magyar főváros – derül ki egy új felmérésből.

A VII. kerületet sok turista szereti. Sokszínű, pezsgő, mégis kulturális téren és történelmi nevezetességben is gazdag, emellett számos gasztronómiai ponttal bír. A Let Me Inn lakásmenedzsmenttel foglalkozó magyar startup friss felméréséből az derült ki, hogy Budapest VII. kerülete a 13. legnépszerűbb a világon a turisták körében. És most ne arra gondoljunk egyből, hogy mindenki azért utazik a magyar fővárosba, hogy bulizzon egy jót, majd továbbálljon, mert átlagolva az jön ki, hogy 3 napot töltenek itt a külföldiek, ráadásul aki már tett egy látogatást Budapesten, annak elsődleges úti céljává válik a város, a felmérés szerint.

Ennek oka az, hogy a legtöbb turista minden várakozását felülmúlja a város: nemcsak szebbnek tartják, de az elérhető szolgáltatásokkal és a hangulattal is elégedettebbek. A látogatók egyébként az V., a VI. és a VII. kerületet szeretik leginkább, de közkedvelt a budai rakpart is.

Volt olyan, aki először csak kíváncsiságból érkezett hozzánk, de annyira tetszett neki a város, hogy nem sokkal később itt ünnepelte a születésnapját és a házassági évfordulóját is. A vendégektől egyre pozitívabb visszajelzések érkeznek, izgalmasabb helyszínnek tartják, mint például Prágát. Sokak szerint Budapest lett Kelet-Európa Berlinje. És nemcsak az éjszakai élet, hanem a kultúra miatt is” – meséli Dencz Bálint, a Let Me Inn egyik alapítója.