Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Artpiac és DJ-szettek az A38 teraszán – londoni mintára érkezik a Floating Boutik

Egy utolsó nyári kalandként robban be az Angliából eredeztethető zenés dizájnpiac ezen a vasárnapon az A38 Hajóra.

Amíg még nem jön a rossz idő, érdemes minél több időt a szabadban tölteni, az élvezetet köti össze a hasznos időtöltéssel most hétvégén az A38-ra szervezett Floating Boutik, melynek ötlete Londonból érkezett. Annak mintájára augusztus 27-én, vasárnap egy art piacot rendeznek be a hajón. A londoni Magic Loungeabout a 2000-es évek elején az egyik legmenőbb alternatív kulturális rendezvénye lett: egy koncertteremben minden hónap egyik vasárnapján összegyűltek a helyi művészek, designerek, zenészek, és alkotásaikkal egy különleges hangulatú rendezvényt teremtettek meg. Alick Sethi akkor DJ-ként vett részt a Magic Loungeabout vasárnapokon, most ő indítja útjára Budapesten a Floating Boutikot az A38-on.

Budapesten rengeteg tehetséges művész, kézműves, kreatív ember van és emellett számtalan olyan hely, ami otthont adhat egy ilyen chill-out vasárnapi rendezvénynek, így arra gondoltam, hogy a barátaimmal belefogunk a Floating Boutik szervezésébe. Augusztus 27-én igazi lounge hangulatot varázsolunk a hajóra, hol a vendégek nézelődhetnek, vásárolhatnak, ismerkedhetnek, vagy csak barátaikkal élvezhetik egy ital mellett a nyár utolsó vasárnapját. Szeretném hangsúlyozni, hogy a rendezvény kapui mindenki előtt nyitva állnak, szeretettel várunk ha vásárolni szeretnél, de akkor is ha csak ejtőznél egy kellemes környezetben. Hozd el a családodat és a kedvenceidet is akár. Senkit sem fogunk hazaküldeni!” – tette hozzá Alick.

A rendezvény célja, hogy a már ismert nevek mellett felhívja a figyelmet a tehetséges, feltörekvő művészekre is. A nyárvégi, chill-out hangulatot több DJ is biztosítja, valamint masszőr és kis performanszok színesítik majd a vasárnapot. A piac 11-től tart nyitva, és este 7-ig látogathatjuk majd a felső részen, miközben az alsó teraszon ezalatt zsibvásárt szerveznek. Aki pedig még tovább ottmaradna egy látványos naplementére várva, az természetesen ezt megteheti. A rendezvény ingyenes.

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Kultúra

Tandori 85

December 9-én Tandori Dezsőre emlékeznek a Három Hollóban. A költő 85. születésnapja alkalmából szervezett összművészeti esten lesz Tandori gombfocitorna, kerekasztal olyan művészekkel, mint 6363, Simon Márton, Závada Péter, 19 órától pedig koncert zárja a programokat.

Neked ajánlott

A