Nem titok, hogy nagyon vártuk Fehér Gábor és az Esca új dobását, a mellettük lévő üzlethelyiség átalakítását stílusos "ebédlővé", este pedig lazulós borbárrá. Aki már megfordult a Dohány utcai stúdió étteremben, bizonyára maradandó élményekkel távozott, ám koncepcióváltás után az ebédeltetés megszűnt náluk, kizárólag a vacsorákra fókuszáltak. Elmaradt tehát a délidőben való nyitvatartás és sokan hiányolták a kezdeti ebédelős Esca kreációkat. Most a Táblával mindezt az űrt betöltik, sőt, még egy lapáttal rá is tesznek és este beülős-beszélgetős borbárrá avanzsálnak.

A 2.0-vá érett Esca sötétebb, esti dizájnt kapott, míg a "kis testvér" Tábla a monokrómra épít, fehér falakkal, galéria miatt kis belmagassággal és főszerepben a táblával, melyre minden nap felkerülnek az aktuális fogások, amikből összeválogathatjuk az ebédünket. 11:30-15:00-ig tart az ebédidő, nincs A és B menüsor, kedvünkre állíthatjuk össze azt. A három fogást rendelnénk, 2500 - 3000 forintból kijövünk, ami egy ilyen színvonalú helyen és ennyire magas minőségű ételeknél elég jó ajánlat.

Az előételek között legtöbbször találunk majd falatokat, péksüteményekkel kínált krémeket, melyek a délutántól estig tartó időszakban is rendelhetőek. Egy jó bor, kávé, szörp mellé. Ebédet hétköznapokon költhetünk el a Táblában, míg hétvégén a borbáros jelleg marad.

Az egészen kicsi, pár asztalos étterem első hetén jártunk náluk és megkóstoltuk egy-egy háromfogásos ebédet, mely egyenként szolid adagokat jelent, ám egyben, háromféle tányér után kellemesen jól is laktunk. Pont annyira, amennyit ebédelni kéne - vagyis elmarad a pukkadás érzet, ami hétköznap valljuk be, áldásos.

Megkóstoltuk a füstölt tojáskrémet mangalica sonkával (850 forint) és egy nagyon sok ízt felvonultató makrélakrémet (850 forint) is, amihez nagyon jól passzolt a kapribogyó. Levesnek egy már friss őszi sütőtökből készült krémleves érkezett, gyömbéres kacsamellel (650 forint). Intenzív és gazdag fogás. Kipróbáltuk a spenótos rizottót is, mely csirkemellel értendő (1350 forint), ám vegetáriánus verziót kértünk és az erősen vajas rizottó így is megállta a helyét. Konfit burgonyával körítették a thai sertésoldalast (1650 forint), ami édeskés mázával szintén nagyon ízletesre sikerült. Desszertképp pisztáciafagyit ettünk, ropogós toppinggal (450 forint). Meggyőző a Tábla borválogatása is, mely az esti órákban kerül előtérbe.Szuper koncepció, élményszámba menő ízek – nem lehet rossz most a környéken dolgozni, vagy élni, mert néha-néha nagyon szívesen ebédelnénk itt.