A Színes Város már több éve keni ki színekkel Budapest olykor omladozó tűzfalait, és most a Royal vodka is csatlakozott a város dekorálásához. A közös projekt kapcsán a Boráros tér és a Petőfi híd pesti hídfőjét sminkelték ki, a legújabb akció pedig az alapból is multikulti Kazinczy utcát érinti majd. A történet érdekessége az, hogy a pályázatra beérkezett 3 legjobb terv közül most a közönség választhatja ki, melyik valósuljon meg. Már megy a szavazás, neked melyik tetszik?

A Színes Város 2008 óta sokfelé otthagyta már festékpöttyös nyomát, többek között a VII. kerületben is. Ezen a terepen az ő nevükhöz kötődik például a Fecskék vagy a Városemberek. Legújabb akciójuk a Royal vodkával karöltve zajlik, ennek köszönhetően került jó színbe nemrég a Boráros tér és a Petőfi híd pesti lába.

A történet pedig folytatódik: a következő projekt a Kazinczy utcát érinti, ezen belül pedig éppen egy korábbi alkotást, a Budapest nem ekkora melletti falfelületet. A nagy kérdés az, hogy a 3 kiválasztott pályamű közül melyik valósuljon meg. Erre a közönségtől várják a választ, a szavazás – ami ITT érhető el – pár napja indult és egészen vasárnapig, vagyis szeptember 25-ig tart. Plusz információ, hogy a szavazók között kisorsolnak egy 2 fős meghívást az átadóeseményre (ahol persze Royal koktélokat is lehet kóstolni). Mindenféle részrehajlás nélkül megmutatjuk a 3 jelöltet.
Kazinczy
és a nyelvújítás

Benkő Kati a Kazinczyhoz és a nyelvújításhoz köthető szavak tipográfiájával játszik. A terven látható egy fej, melyből éppen kiszivárognak a fogalmak, ez a gondolat teremtő erejét szimbolizálja.  Ezek a szavak hol egybefolynak, hol elhatárolódnak egymástól, helyenként ikonok, kisebb grafikák társulnak hozzájuk. A szemfülesek észrevehetik, hogy az alkony szónál például maga a naplemente is megjelenik.
Oroszlánkirály

Fat Heat az oroszlánt az emberek által is vágyott jelképeitől (bátorság, büszkeség, hatalom) megcsupaszítva ábrázolja. A festményen ugyanis egy elejtett vadállat trófeája látható, egy szobába zárva. Aránytalanul kicsi csontvázán, félredőlt koronáján keresztül érzékeljük  korunk "kiskirályának" törékeny, kicsinyes nagyravágyását és esendőségét.
Mulatóhangulat

A mulatóhangulat alkotója Egyed Gábor, aki tervezés közben egy dologra fókuszált: mit jelent neki a kerület. A számunkra is kedves városrészről így fogalmaz: "A kerület, ahol zajlik az élet és mindig felfedezésre csábít. (...) itt mesélnek a házak, a kapuk, és kávézók, romkocsmák, éttermek, klubok új történetekkel töltik meg a teret. A kerület, amiben jó elveszni, ahol megszűnik az idő és új dimenziók nyílnak meg előttünk, ha kellőképpen nyitottak vagyunk."