Van egy – a Rómainál jóval kevésbé ismert – partszakasz Pesterzsébeten, ahol egy újjáépített és több, még felújításra váró csónakház vár. Kortárs építészet és késő Kádár-kori utórezgések, békés vízpart, horgászok és evezők – itt minden megfér egymással. Megnéztük a partszakaszt, amelynek első felújított csónakházát a BLOKK Építész Műhely tervei szerint állították helyre.

Ahogy a Duna csendes mellékága és a pesterzsébeti csónakházak felé sétálunk, kicsit időutazásban veszünk részt. Egy közlekedési szempontból igencsak elzárt, mégis – vagy talán éppen ezért – hangulatos városrészen haladunk keresztül. Nem is városrész ez, a Téglagyári lakótelep csupán néhány utcát tesz ki, de több kis bolt, zöldséges is működik itt, a lakók pedig mintha mind ismernék egymást.

Pár lépcsővel lejjebb, a Vízisport utca szinte már a vízzel azonos magasságban van. Régen itt működött a Pesterzsébeti Strandfürdő, ami kiváló gyógyvizéről és strandjáról is ismert volt, de néhány éve felújításra vár – bezárva. (A hírek szerint 2018-ban megkezdik a rekonstrukciót, ami a következő évre készülhet el.)

Egykor aktív evezős élet folyt itt, és ennek nyomai szerencsére egyáltalán nem tűntek el. A század első évtizedeiben a területet egyre többen kezdték el vízi sportokra használni, Somody Ödön pedig az 1920-as években egy sporttelepet hozott létre összesen öt csónakházzal. A korabeli fotók alapján Magyarország egyik legnagyobb területű evezős komplexuma működött itt, modern felszereléssel, szabadtéri zuhanyzókkal, vendéglővel, teke- és teniszpályákkal.

A Hullám Csónakházak néven is ismert sporttelep most is egy mini „köztársaság”. A szerény lakokban mindössze egy-egy ágy, polc vagy épp rezsó fér el, ennek ellenére rengetegen töltik itt a nyarat evezéssel, horgászással, napozással vagy épp a kis konyhakert nevelgetésével.

A területet a BLOKK Építész Műhely fedezte fel újra. A fiatalokból építészekből álló iroda több ismert budapesti projektet (Margitutcakilenc, Kisüzem stb.) tervezett. Miután megtalálták ezt a megmentésre érdemes területet, megkeresték meg a Fővárosi Önkormányzatot. Elsőként ők, majd a Pesterzsébeti Önkormányzat is az ügy mellé állt, végül az első szakasz megkezdésére a TÉR_KÖZ adott lehetőséget. (A városmegújítási akciókban kulcsszerepet kapó pályázatról korábban már többször írtunk, a segítségével újult meg többek között a Szervita tér, a Nyugati tér, a Nehru-part, a pestszentlőrinc-pestszentimrei Kossuth tér vagy a kőbányai Újhegyi sétány.)

A megtervezett és a végül kivitelezett verziók végül jelentősen eltértek egymástól, aminek az oka az volt, hogy a bontás alatti helyszínbejárás során a kivitelezők és a helyi döntéshozók úgy ítélték meg, hogy a hátsó rész faanyaga menthetetlen, így ezt egyszerűen elbontották, a műemlékvédelem és sok helyi városvédő haragját kiváltva ezzel.

Az építészeknek – Börzsei Tamás, Szakál Andrea, Szabó Bulcsu, Nagy Nándor, Bazsó Ferenc, ifj. Szakál Ferenc – a meglévő helyzettel kellett kezdeni valamit, és az eredeti állapothoz hasonló módon helyreállított fejépülethez terveztek hozzá egy kortárs épületrészt.

A víz felőli része egy téglaépület, a hátul található terület az eredetivel azonos formájú, vörösfenyő tartószerkezettel épült. A kettő közti kontraszt éles, de ez mégsem bántó, a két entitás mégis egyként működik.

Az első ütemben elkészült 3. számú épületben egy multifunkciós rendezvénytér kapott helyet, de kis befektetéssel lehetőség van konyha, vendégszobák, előadóterem és galériák kialakítására is. Az látszik, hogy a területet még be kell lakni, de biztosak vagyunk benne, hogy a munka előrehaladtával, ahogy az egyes részek elkészülnek, egyre több sportoló, horgász és rendezvény fog idetalálni.

Az evezősöknél már most megalakult egy szakosztály, így minden délután 40-50 gyerek végzi itt az edzését. De nem kell profi sportolónak lenni ahhoz, hogy beléphessünk ide, egy-egy órára is bérelhetünk hajót, utána pedig a büfé teraszáról nézhetjük a vizet egy sör társaságában.

A hosszabb távú elképzelésekről megtudtuk, hogy lépésről lépésre mindegyik megmaradt csónakházat szeretnék megújítani, ezzel párhuzamosan pedig újra teljes hosszában megnyílhat a partszakasz. A Gubacsi híd felőli részt sok futó, kutyasétáltató használja jelenleg is, de egy közbeékelődő újépítésű hotel jelenleg nem teszi lehetővé a szakaszok közti átjárást. A felújítás jól sikerült, a tervek szépek, a város egyik legvagányabb Duna-parti szakasza jöhet itt létre. Csak el kell kerülni a Római-part sorsát – itt nagyon jól meglesz mindenki további lakóparkok és jachtos jaszkarik nélkül is.

A fejlesztési tervekről itt olvashatsz bővebben.