Sokan mondják, hogy szeretnek sátrazni, de őszintén szólva ez barokkos túlzás lehet. Inkább elviselik, méghozzá úgy, hogy lakájosabbá, színesebbé, komfortosabbá teszik az ideiglenes otthont. Egy fesztivál esetében ez hatványozottan jelen van, mert a sátortenger közül jó kitűnni az egyedi megoldásokkal. Azért, hogy könnyebben megtalálják a helyet, jobb legyen ott lakni, vagy azért, amiért a madarak – hogy a különleges díszítés odavonzza az "ismerkedni vágyó" ellenkező neműeket. Találtunk pár szemrevaló sátrat és tábort is a Szigeten, melyeket most meg is mutatunk.

A legjobban azok jártak, akik a Sziget saját díszleteit kapták a fejük fölé. Az már más kérdés, hogy az elvarázsolt erdőben este beindulnak a füstgépek és a diszkógömbök, tehát spiccesen nyugovóra térni egy világosabb falú sátorban nem életbiztosítás.

A sörösdobozok újrahasznosítása bevett szokás.

Egyesek értelmezhetetlen törzsi obeliszket állítanak, mások girlandot installálnak az elfogyasztott sörökből.

Tiszta udvar, rendes ház!

Nem mindenki pihen a túlmelegedett sátorban, inkább kifekszik a tűző napra.

Egy manókolónia is sátrat vert néhány hangos ír mellett.

A pavilonos megoldás általános és jól bevált módszer, pláne, ha legalább négy sátor jut az oldalaira. De mit keres ott egy raklapszállító eszköz?

Nem mindenki kíván díszelegni, összetartozásukat minimalista módra egyforma sátrakkal oldották meg.

Néhányan indokolatlanul beöltözgetnek és ahelyett, hogy portájukat csinosítanák, inkább magukat csípik ki... például így.

Szerencsés, ha csak ilyen sziluettekbe akadunk. Cirque du Sziget level 2.

Borbély? Minek, ha a sátorhelyből instant fodrászatot is alakíthatnak?

Gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk...

Egyesek már a karácsonyra készülnek.

Mások pedig biztonságba helyezik magukat.