A budai lankák között elbújva nyitott meg nemrég a Tabán egyik legrégebbi házában a Czakó Kert. A teljesen átalakított és modern elemekkel ötvözött parasztház udvarán található hely egy kávézó, egy cukrászda és egy egyszerű fogásokat felszolgáló nyári konyha is, ahol ha enni épp nincs is kedve az embernek, bármikor el lehet tölteni egy délutánt egy pohár rizling társaságában. Aki jót akar magának, az viszont mindenképpen kóstol egy sütit is.

A Gerlóczy Kávéház jóvoltából nyílt meg Budapest I. kerületének legújabb helye, amely mind környezetével, mind pedig kínálatával rászolgál egy (de inkább több) látogatásra. A város egyik legrégebbi, de teljes felújításon átment parasztházának udvarán, rusztikus környezetben tölthetjük el az időt, miközben eltolható üvegfalak és fémből készült építészeti elemek adnak modern érzést a helynek.

Ami a választékot illeti, a fő vonal egyelőre az édesség: a pultban sütiket, illetve különböző rágcsálnivalókat találunk (700-900 Ft), de délután 6 órától a nyári konyhát is "kinyitják”, ahonnan izgalmas palacsintakombinációkat (790-1290 Ft), lepényeket (790 Ft–1480 Ft), illetve tapasokat (690 Ft) ehetünk. A friss házi kenyér választékot nagyon ajánljuk (390–780 Ft), ehhez tengeri sós, illetve natúr vajat (330 Ft) kérhetünk, és rágcsálhatjuk ezt is egy finom bor mellé.

Az árak tekintetében készüljünk a felső-közép kategóriára, aki viszont egyszer beül, az megtudja, hogy mi az az extra, amiért egy kicsit mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A jövőben egyébként tervezik az étlap bővítését.

A hely sajátossága, hogy hétköznaponként 14:00-22:00-ig vannak nyitva, ezeken a napokon viszont csak 18:00-tól van konyha; hétvégén kicsit jobb a helyzet, ilyenkor 10:00-tól 22:00-ig várják a vendégeket, és 12:00-tól már enni is lehet.

A mérnöki pontossággal megtervezett dizájn és az épület kiválóan kivitelezett újratervezése ellenére lehet még érezni némi bizonytalanságot a hely kihasználása, illetve a felhozatal tekintetében. Elképzelhető, hogy a kert csak a következő szezonra fog teljesen beérni, de ettől függetlenül is bármikor megéri betérni egy pár órára.