Az idei Eb meglepő izgalmakat és örömöket hozott nekünk, és olyanok is elzarándokoltak egy-egy óriáskivetítőhöz, akiket talán még az izmos vádlik látványa se hoz alapvetően lázba. Lehetőség volt bőven, már ami a kivetítőket és meccsnézős gócpontokat illeti, és érezhetően kedvenc helyek is lettek avatva. Azt már összeszedtük, mitől lesz jó egy ilyen hely, most megmutatjuk, szemmel láthatóan hol szerettetek legjobban, közös erőkkel szurkolni, már csak azért is, hogy tippeket adjunk a közelgő olimpia idejére. A Nagykörutat most elkerüljük.

Már előre összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami alapján a városlakók általában döntenek arról, hova mennek sörrel, rágcsával, nagy társasággal szurkolni. Mindezt főleg az Eb apropóján tettük, ami lassan ugyan a végéhez közeledik, de még mindig van 2 meccsnyi lehetőségünk arra, hogy kipróbáljuk a város legjobb meccsnézős helyeit, aztán pedig jön az olimpia. A következő listánk összeállításánál megnéztük az Instagram #telehely hashtages képeit, amivel beszavazhattátok kedvenceiteket a legek közé. Ezekben például az akadozásmentes stream és a gyors, Instagram-kompatibilis internet a kapcsolódási pont. Mutatjuk a válogatást.
High Note Skybar

Ötkert

A Zrínyi utca ismert és kedvelt szórakozóhelye a magyar meccsek idejére komplett szurkolói központtá alakult. Igaz, már nem "Ria, ria" felkiáltásokkal, de újabb hajrákkal azért készülhetünk a  mai mérkőzésre, na meg a vasárnapi döntőre. Asztalt foglalni ér (+36703308652), a meccsek után pedig lehet maradni bulizni.

Larus

Az elegáns, budai Larus Étterem egy külön Eb Teraszt alakított ki a Sirály sétányon a bajnokság idejére. Ez azt jelenti, hogy hatalmas LED falon lehetett és lehet is még nyomon követni a mérkőzéseket. Mindehhez pedig kivételesen érdemes lehet szotyi helyett az étterem street food ételeit választani, mert hot dogok különféle változata (vega, lazackolbászos, marhakolbászos), házi burgonyachips, sajtos rúd, de még pisztáciás brownie is szerepel az opciók között. A bejutáshoz belépőt kell váltanunk, ami 2000 Ft fejenként, viszont teljes egészében lefogyasztható. Az étterem belső részén egyébként szintén megy az élő közvetítés, itt projektor vetíti ki a történéseket. Asztalt foglalni érdemes (itt), de azt tudni kell, hogy csak vacsora fogyasztással tudjuk ezt megtenni.

Tesla

Igaz, a nagy teslás bulik még nyaralnak, de a klub udvarán azért nagy a mozgolódás. Meccsek alkalmával például olyan 120 ember veszi be a NEON udvar nevet viselő terepet (legalábbis ennyi ülőhellyel számolhatunk), hogy egy 60 négyzetméteres kivetítőn és 4 HD TV-n nézzék élőben az összecsapásokat. A mai elődöntőt és a döntőt is vetítik majd, jól tesszük, ha foglalunk asztalt (+36305195922).

Hermina Terasz A Városliget szomszédságában egy egészen új helyen is kinevezhetjük még háromszor a meccsnéző központunkat, és bízhatunk abban is, hogy újonc lévén még nem lesz heringszurkolások színtere. A Hermina Terasz áprilisban nyílt, és pontosan az, aminek mondja magát: egy 6 méter magasan elterülő, kellemes hangulatú szabad placc, ahol egy kinti grillen készült ételeket lehet enni és koktélokat, kézműves söröket, limonádékat lehet inni. A meccseket pedig TV-n nézhetjük, rossz idő esetén egy benti helyiségben is. Asztalfoglalást ajánlott.
Hermina Terasz1146 Budapest, Hermina út 17.
+36204145050

A vendéglátóhelyeknek érdemes már most készülniük a következő hajrára, elképzelhető, hogy az Eb alatti érdeklődést látva többen is izzítják a TV-t és felszerelik a kivetítőt az olimpia idejére. Mi már előre várjuk, és reméljük, akadozásmentes adással és internettel megtámogatva szurkolhatunk majd. Ha pedig egy hely elég jó, a #telehely hashtag továbbra is jár neki.