A következő 5 évben új fejlesztésekkel gazdagodhat a Budapest Airport.

A Turizmus Online értesülései szerint BUD 2020 néven egy 50 milliárd forintos beruházási programot hajt majd végre a Budapest Airport. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a BUD 2020 fejlesztési tervet azért alkotta meg, mert az elmúlt években jelentősen megnövekedett az utasforgalom a reptéren, így a fejlesztéseknek már itt volt az ideje. Ezek egyik legfontosabb eleme a B móló névre hallgató új utasforgalmi épület lesz. Ennek munkálatai év végén kezdődnek és körülbelül másfél évig tartanak majd.

Ezenkívül egy repülőtéri szálloda is épül majd, hiszen ez ma már lassan már elengedhetetlen a repülőtereken. Ezekkel a fejlesztésekkel a repülőtér jelentős változáson esik majd át, és várhatóan az utaskapacitás tovább növekszik majd. Ha ez így lesz, akkor megépíthetik a még csak tervezett új utasforgalmi épületet, a 2C vagy 3. Terminált. A check-in pultok számát növelik, és a parkolókat is bővíteni, fejleszteni fogják.

Emellett a BUD 2020 programon belül megvalósul majd a Cargo City, vagyis egy új légiáru központ, és a biztonsági kapukat a tervek szerint a legkorszerűbb testszkennerekkel látják majd el, erre nem csak az ellenőrzések minősége miatt kerül majd sor, hanem az utasok számára is nagyobb kényelmet nyújt. Fejlődhet ezáltal a repülőtér és a város közúti és vasúti kapcsolata is. Ez már tervezés alatt, a repülőteret összekötik majd Kőbánya-Kispesttel, és lesz egy föld alatti állomás a 2. Terminálnál.