Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / budapest

szerkesztés

Mi legyen a Gellérthegyen?

Szerzők

  • We Love Budapest

2016. 07. 19. 13:10

Ötletpályázatot ír ki a Miniszterelnökség a Gellérthegy megújítására. A cél a Citadella hasznosítása és hogy kielégítse a budapestiek igényeit.

A pályázat leadási határideje október 3., összdíjazása 40 millió forint. Az ismertető szerint a Gellérthegy revitalizációja során a cél olyan "építészeti, tájépítészeti, képzőművészeti megoldásokat alkalmazó lehetséges koncepció kidolgozása, amely kreatív ötletekkel járul hozzá a Gellérthegy minőségi parkfejlesztéséhez, és alternatív programot kínál a rendezetlen területek (épített és természeti környezet) turisztikai, rekreációs funkcióval való megtöltésére a természeti értékek, zöldfelületek és növényállomány megőrzése mellett."

A pályázóktól olyan megoldásokat várnak, amik "megvalósítható, fenntartható módon válaszolnak a Gellérthegy jelenlegi rendezetlen körülményeire, hogy a helyszín vonzó környezetalakítással, releváns területhasználattal képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni" – olvasható a pályázat szövegében.

Hasonló tartalmak

Admin mode