A brulée és az éclair után a Monofu új attrakciója a tart, amivel megint egy olyan édességet találtak, aminél gyakorlatilag végtelen a variálhatóság. Tőlük megszokhatóan az ízek, színek mellett a textúrák játékáról is beszélünk. Míg a francia tart tésztája vajas és omlós, a beletöltött krém állagát egyensúlyozza a friss gyümölcs, a ropogós morzsa vagy az izgalmas, puha szivacs. Tízféle ízkombinációval indították el a tartos hónapokat.

Négy hónap telt a Monofu nyitása óta, és a kis budai cukrászműhely köszöni szépen, nagyon jól megvan. Nap végére rendre elfogyott a brulée és az éclair is, most pedig indul az új fejezet. A tartok első körben Graham-lisztes sütemények lesznek, és tudni kell róluk, hogy maga a tészta nem Monofu-fejlesztés, hanem a francia La Rose Noire-tól érkeznek, illetve hongkongi édességlaborukból. Éviék úgy döntöttek, hogy csak a legjobból készítik el ezeket a sütiket, és ehhez az eredetvédett alapanyagokból készülő, világszinten legjobb tésztakosárkát választották. Szerintünk ez egy nagyon haladó gondolkodás és jó irány, ha bátran el is mesélik, hogy saját helyett inkább a már meglévő legjobbat használják. Így még inkább a töltelékek megkomponálására tudnak koncentrálni. A tészta jelenleg Graham, de később érkezhetnek egyéb változatok is.

Tíz ízösszeállítással találkozhatunk a pultban, olyanokkal például, mint a tejcsoki-mangó-kávé, fehércsoki-passió-kókusz, feketeribizli-füge-citromfű, málna-cékla-vanília vagy a pisztácia-ribizli-egres. A textúrák ötletesek, a színek gyönyörűek, és természetesen az ízekben sem csalódtunk. Ha egy tippet adhatunk, akkor egy nagyon picit várjunk a tartokkal, és ne azon nyomban a hűtőből való kivétel után fogyasszuk el őket, még akkor sem, ha nagy a kísértés. Kevésbé hidegen még intenzívebb az élmény.