Július végétől már nem tudjuk használatba venni az Uber kocsijait.

Most már biztosnak tűnik, hogy a taxik alternatívájaként Budapesten kedvező tarifával és közösségi összefogással működő Uber befejezi tevékenységét Budapesten. Ma reggel egy levelet is kaptak az Uber sofőrök, melyben az állt, hogy a cég felfüggeszti szolgáltatását és kivonul Magyarországról. Az Uber egy július 24-ével életbe lépő jogszabály miatt vonul ki az országból, és a cég budapesti irodája is bezár. A sofőröknek kiküldött levélben a 444.hu információi szerint ez állt: "Sajnálattal értesítünk, hogy az Uber 2016 július 24-én 12 órakor felfüggeszti szolgáltatását Budapesten.” A szolgáltatás egy videóval búcsúzik utasaitól, melyben megköszöni nekik hogy használták és szerették őket.

Az Uber
Facebook-oldalán

ezt írja a felhasználóinak: "Nagyon szomorú hírt kell közölnünk Veletek. Július 24-től kezdődően egy időre búcsút kell intenünk egymásnak, kedves Uber felhasználók! A jogszabályi változások miatt sajnos kénytelenek vagyunk felfüggeszteni az Uber szolgáltatásunkat Budapesten. Köszönjük, hogy ennyien szeretitek és használtátok az alkalmazást. Július 24-ig még tudjátok használni az applikációt. Addig is osszátok meg velünk a kedvenc, Uberhez köthető pillanataitokat!" Az Uber egyelőre bizonyos ideig

függeszti fel a szolgáltatást, és nem tudják, hogy mikor üzemelhetnek újra a kocsik. Amint megváltozik a szabályozás, újra rendelhetünk autókat.