Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

szerkesztés

Frissen préselt színes levek a Nádor utcában - The Juiceline

Szerzők

  • Somody Fruzsina

2016. 06. 21. 17:30

Egy aprócska, de annál izgalmasabb dzsúszbárra bukkantunk a Nádor utcában. A The Juiceline küldetése, hogy mindennap egészséges zöldség- és gyümölcslevekhez juttassa a belvárosban rohangálókat. A hidegen préselt levek kizárólag bioalapanyagokból, adalékok nélkül készülnek, és szinte nincs olyan probléma, amit egy dzsúsz ne tudna orvosolni – legyen szó másnaposságról vagy energiahiányról.

Az alig háromemberes üzlet elsőre talán nem is szúrna szemet, de a cégér és az alatta álldogáló, apró poharakból kóstolót kínálgató kedves személyzet annál inkább. És, ha már egyszer megkóstoltuk, a kíváncsiság biztosan becsalogat minket, hogy felmérjük a teljes kínálatot. Belépve minimalista fehér belső tér és három dzsúszokkal töltött hűtő fogad. A pult mögött legtöbbször a tulajdonos, Horváth Nicole áll, akihez bátran fordulhatunk bármilyen kérdéssel, akár életünkben először járunk ilyen helyen, akár megrögzött méregtelenítők vagyunk. A The Juiceline ugyanis több mint egy egyszerű lébár, az üzlet mögött komoly filozófia van, aminek a legfontosabb eleme, hogy az embereket színtiszta vitaminforráshoz juttassák. Ennek érdekében kizárólag bioalapanyagokkal dolgoznak, mindenféle adalék és tartósítószer nélkül, így az italok maximum 3–5 napig tarthatók el.

Frissen préselt színes levek a Nádor utcában - The Juiceline

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Az ízkombinációk sora szinte végtelen, és egészen meglepő párosításokat is találunk a hűtőben. Ilyen például a nagy népszerűségnek örvendő Black, ami aktív kókuszszénből, chiamagból, vaníliakivonatból és sárgadinnyéből készül. Kóstolhatunk még cold brewed kávés–házi mandulatejes verziót, de a zöldségimádók sem fognak csalódni, ugyanis a The Juiceline-ban készítenek kizárólag zöldségalapú dzsúszokat is. Az italok 250 ml-es (690 Ft-tól) és 500 ml-es (1190 Ft-tól, zöldséges/gyümölcsös verziók 1690 Ft-tól) verzióban vásárolhatók meg, vagy akár egy hatos pakkal is távozhatunk az üzletből, amit dizájnos papír szállítókosárkában kapunk. A kínálat értelemszerűen szezonálisan változik, de vannak állandó szereplők is.

Frissen préselt színes levek a Nádor utcában - The Juiceline

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

A dzsúszok nagyon ötletesen a Pantone-színskála szerint vannak rendszerezve, így fantázianevek helyett számok különböztetik meg a közel húszféle italt. A vásárlók a szám- és színskála alapján választhatják ki a számukra legszimpatikusabbat, de extra infóként az összetevők mellett az adott ital jótékony hatásai és a tápértékadatok is szerepelnek a listán. A dizájn és a skála egyébként Kiss Miklós grafikus nevéhez köthető.

A mindössze 3 hónapja nyitott üzlet már most nagyon népszerű, ami valószínűleg a jól megválasztott lokációnak is köszönhető. Ha a Szabadság tér környéke valamiért kiesne a látóteretekből, akkor is hozzájuthattok a The Juiceline üdítőihez, mert hamarosan több belvárosi kávézóban is megtalálhatóak lesznek, és már tervezik a házhoz szállítást is.

Hasonló tartalmak

Admin mode