A júniusi nyerőszám a 29-es – ennyi programot válogattunk ki a nyár első hónapjának kínálatából. Nem meglepő módon nagy részük a szabad ég alatt zajlik, remélhetőleg az időjárás is megváltja majd rájuk a képzeletbeli támogatói jegyet.

KoncertA kanadai Billy Talent nagyszabású riffjei, tiszta vokáljai, többszólamú éneke, punk-rock himnuszai és persze energiától duzzadó koncertjei gyorsan a műfaj legfontosabb bandájává emelték a csapatot.

Kanada legnépszerűbb punk-rock zenekara június 7-én újra Budapesten koncertezik.Nyárindító pop-punk fesztivál lesz június 10-én a Barba Negra Trackben, egyben az Idő van című Fish! lemez második bemutatója. Ha nem jutottál be a márciusi hajóra, akkor azért, ha ott voltál, akkor azért menj.

A Dropkick

Murphys aktuális turnéja egyben eddigi húsz éves karrierjük ünneplése is, amihez természetesen egy igazi best of program dukál. Ha még nem láttad élőben őket, akkor ott kell lenned a nyár legjobb hangulatú koncertjén június 12-én.

Anastacia korunk egyik meghatározó dívája, aki fényes pályafutását tavaly novemberben egy vadonatúj válogatáslemezzel, az Ultimate Collection-nel ünnepelte. Az albumon helyet kaptak az eddig megjelent nagylemezek legnagyobb sikerei (I’m Outta Love, Left Outside Alone, Paid My Dues, illetve két új dal is (Army of Me és Take This Chance). Június 22-én a BudapestArénában hallhatóak a kedvencek.A zenekar, amely NFL-himnuszokat éppúgy szerzett, mint Tarantino-trailerzenét: a bluest, soult monumentális stadionhimnusz témákba oltó The Heavy először játszik Magyarországon. A brit kvartett az A38 Hajón ad koncertet június 22-én.Június 28-án érkezik a Barba Negra Track-be a gypsy-punk király, Eugene Hütz és a Gogol Bordello. Ha régóta vágysz egy olyan bulira, ahol a vidámság és a tánc kötelező kellék, akkor ez lesz a te estéd.BuliA titokzatos maszk mögé bújt UZ a trap műfaj felvirágzása legelején már ott volt a tűz közelében Amerikában. Trap Shit névre hallgató sorozatát szinte minden igazi trap zene fanatikus ismeri. UZ szinte biztosan a nyár egyik legnagyobb klasszikus trap buliját prezentálja az A38-on június 11-én.

A nappali bulik úttörője, a Cinematiné ismét a Cafe del Rióban dörömböl. Ezúttal is külföldi nagyágyúk lesznek a vendégek a Kopaszi-gát takarásába költözött Rióban június 11-én. Az official afterparty a Track Terrace-en lesz majd.

A János-hegy egyik kevésbé ismert gerincének titkos tövében a nyár harmadik hétvégéjén a Kolorádó Fesztiválon három napon át lehet nagyokat túrázni, sátrazni, kurrens zenékre vidáman megőrülni, fűszállal a szájban hemperegni, és ezért csak negyed órát kell utazni a Széll Kálmán tértől.Izhevski karrierje során bátyja, a hazánkban nagy népszerűségnek örvendő Andrey Pushkarev mellett is sikerült megteremtenie saját hangzása alapjait. Kellően koszos, ugyanakkor kellemesen utaztató szettjei hamar magával ragadnak, nehéz lesz elhagyni a táncteret, ha fülbemászó ütemei elkapnak június 18-án, a Corvin Clubban.FesztiválA június 2-4. közötti Brain Bar Budapest
Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválja, ahol a résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról – úgy, mint az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma, vagy éppen a szingularitás és a vallás kapcsolata.

Idén harmadszor rendezik meg a Budapest Essentialst, amely a városi fesztiválok újragondolt és folyamatosan változó koncepciójával június első hétvégéjén jelentkezik.

A fesztiválozók, klubok és szórakozóhelyek mellett Budapest olyan különleges – ez idáig a kulturális-, szórakoztató szcéna számára elérhetetlen – közterületein, középületeiben is részt vehetnek a zenei eseményeken, melyek szinte mindegyike kulturális örökségvédelem alatt álló városrészeken található.A '80-as és '90-es évek világsztárjai és exkluzív hazai produkciók egy impozáns, grandiózus show keretein belül. Ez a Total Dance Festival, melynek közönsége egy időutazáson vesz majd részt, ahol több hazai és külföldi ’90-es évekbeli sztár segítségével élik újra gyermekkorukat, tinédzseréveiket június 4-én.

A Hey, June!június 6. és 28. között megismételhetetlen estéket ígér. DJ Bootsie az elektronikát akusztikus hangszerekkel fogja keresztezni, a Jazzékiel kétórás koncerttel tekint vissza az elmúlt tizenöt évre.

A sorozat zárásaként pedig tíz év után újra együtt koncertezik az Amorf Ördögök és a Honvéd Férfikar.Dunapest címmel kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál mutatkozik be június 16-19. között Budapesten. A rendezvénysorozat programjainak többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a helyszínt tekintve.Egy fesztiválon járhatsz végig egy kalandparkot és egy vidámparkot, plusz a végén még egy high-tech kiállításra is benézhetsz. Június 20-26. között Budapesten, a Hungexpo területén egy hatnapos parádé vár rád, ahol az összes típusú kalandozást kipróbálhatod a Gold Beer Festen.GasztroA Budai Vár felújítási munkálatai miatt idén rendezik meg utoljára az ország legnagyobb és legrangosabb sörfesztiválját.

A Budavári Sörfesztiválnak két helyszín ad otthont: a gyönyörű díszkivilágításáról méltán híres Oroszlános udvar és a Hunyadi udvar június 2-től 5-ig.

Ismét új helyszínen lesz a Főzdefeszt idén, de nem túl messze az eddigiektől – ezúttal a PECSA szabadtéri színpada mellett rendezik meg a fesztivált, ami még az eddigieknél is több lehetőséget nyújt a sörrel és street fooddal piknikezésre június 10-12. között.Tésztafesztivál és étteremhét olasz, görög, spanyol és horvát éttermekben, olasz borfesztivál, divatbemutató, Vespa-felvonulás és szépségverseny, retro olasz autók bemutatója, mediterrán filmhét és még számos ingyenes program vár az I Love Italy Fesztiválon június 6-12. között.

A június 23. és 26. közötti Hamburger Days fő célja az éttermek és az ételek bemutatása, megismertetése és minél több burger kóstolása a magyar, illetve külföldi közönségnek, a belépődíj nélkül, ingyen látogatható rendezvényen, Budapest központjában.SportCégek, családok, baráti társaságok immár hagyományos sportünnepe a kora nyári 23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó, amelyen 7032 méteres köröket teljesítve futhattok hatan vagy hárman, de rendeznek 3×2014 méteres versenyt is június 12-én.A Color Run egy 5 km-es táv, melyet nem szabályoz semmiféle időkorlát. Részvevőinek száma több ezerre tehető és már nevük is van: ők a “Color Runnerek” “Színes Futók” akiket minden km-nél, tetőtől talpig különböző színű porral borítanak be. A június 18-ai esemény házigazdája a KincsemPark.

Június 24-én este 9 és másnap hajnali 4 óra között több mint 15 sportágat lehet ingyen kipróbálni a harmadik Mozgás Éjszakáján, sok más mellett tollasozhatsz a Hősök terén, pingpongozhatsz és jógázhatsz a Városligetben, a hatalmas fitneszsátorban változatos, pörgős órákon izzadhatsz vagy akár a street workout-ot is kipróbálhatod.Kiállítás

Több mint 300 múzeum és kiállítóhely, csaknem 2000 program nyolc órán át – ez várja n a több százezer látogatót a MúzeumokÉjszakáján.

Az intézmények koncertekkel, divatbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel készülnek.

nagyszabású Modigliani életmű-kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában. Az észak-franciaországi Villeneuve d’Ascq Modern Művészeti Múzeuma (LaM) után második helyszínként Budapesten látható az olasz alkotó munkásságát bemutató tárlat. A több mint nyolcvan alkotást – szobrokat, portrékat és aktokat – felvonultató kiállításra a világ több nagy múzeuma és magángyűjteménye kölcsönzött műveket.MoziA Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiváljának 18. évadából a Francia Intézet is kiveszi a részét, mégpedig két olyan válogatással, amelyek ebben a pár napban a világ 28 országában láthatók egyidejűleg. A megszokott nemzetközi válogatáson felül a programban idén a nők jutnak nagyobb szerephez

Neo (Keanu Reeves) már a hétköznapokban is kettős életet él: meggyőződése, hogy valami nem stimmel a világgal, és megszállottan kutatja a világ legveszélyesebb embereként számon tartott Morpheust (Laurence Fishburne), aki talán utat mutathat számára a világ csalfaságait illetően. Ez ugye a Mátrix, melyet a szabad ég alatt nézhetsz meg.Színház

A Recirquel vezetője, Vági Bence most egy egészen más előadást és koreográfiát alkotott meg, az inkább táncos elemeken és akrobatikán, mint a megszokott cirkuszvilágon alapuló darab minőségi és igényesen kiválasztott díszlettel és textúrákkal, a két táncos-artista pedig lenyűgöző koncentrációval és elemekkel ad hozzá az esténkhez, földön és levegőben egyaránt. A Non Solusra beülve egészen biztos, hogy a lélegzetünk is bent ragad majd a MüPában.