A Bubbles Önkiszolgáló Mosodák aktív képviselői a közösségi létnek és a közös tevékenységekből fakadó élményszerzésnek, és ezzel együtt támogató szándékkal fordulnak a feltörekvő alkotók felé. A két pont most összekapcsolódott: egy rendhagyó projekt keretén belül 3 filmrendezőnek adtak lehetőséget, hogy történeteket kreáljanak a mosodákban, úgy, hogy minden háttértámogatást biztosítottak a forgatáshoz. Innentől a fiatalok szabad kezet kaptak, és ennek eredményeként született meg a Bubbles Stories. A filmek kedd este debütáltak a Király utcai üzletben, és most mi is megmutatjuk őket.

Már Ross és Rachel is tudta, hogyan kell egy mosodában drámázni, és az amerikai filmeknek azóta is elmaradhatatlan kiegészítői a szennyes kosarak fölött össze-összeakadó tekintetek. Magyarországra 2011-ben érkezett meg a közösségi mosás a Bubbles Önkiszolgáló Mosodák képében, és ma már 26 egységben tehetünk mi is kísérletet nagy egymásra találásokra. Amíg az ingek és zoknik a mosógépben forgolódnak, kényelmes kanapékon ejtőzhetünk, és hogy mik is sülhetnek ki ebből, az csak rajtunk múlik – hogy a filmek alaptételét felvezessük. Az elkészült alkotások nagyon jópofák: 3 különböző történetet mesélnek el, melyek között a helyszínen túl az ismerkedés kiragadott témája von párhuzamot.

A rendhagyó kampány kreatív vezetője Bodnár Bence, akinek már azelőtt megszületett az ötlet a fejében, hogy a felkérést megkapta volna:
„Az egyik mosoda közelében laktam, és minden reggel elsétáltam mellette. Mindig ült valaki az üzletben, a legkülönbözőbb emberek fordultak meg a helyen, mindegyikük egy külön történet. Ezeket az érdekes élethelyzeteket szerettük volna megmutatni, egy olyan jellegzetes filmes helyszínhez kötve, mint a mosoda. Az egész gárda nagyon profin dolgozott együtt, bármikor gondolkodás nélkül beleugranék a következő közös projektbe, nagyon remélem, hogy erre a közeljövőben sor kerülhet majd.” Nézzétek meg ti is a kisfilmeket!

A szennyes rendezői, Lőrincz Nándi és Nagy Bálint saját bevallásuk szerint nagyon élvezték a munkát, amiből, bár csak egy napjuk volt rá, a legtöbbet hoztak ki. Vicces kulisszatitkokat is elárultak például a főszereplő Molnár Gusztávval

kapcsolatban:

"Megterhelő és egyben vicces volt ennyiszer ráindulni Gusztival a zokogásra. Érthetetlen hogy volt még folyadék a könnycsatornájában a nap végére is. És még egy trivia: a film egyik producere, Szelei Bori a filmben megjelenő egyik női karakter."

A Missed momentsMenzkie vagyis Mednyánszki René rendezése, a főszereplő pedig Nagy Zsolt és Fátyol Hermina. Arra a kérdésre, hogy mi fogta meg leginkább a projektben, azt mondta: "A teljes kreatív szabadság egy nagy előny, az egyetlen megkötés pedig egy jó kihívás volt. Nekem kifejezetten kedvenceim az amerikai típusú automata mosodák, sokszor gondoltam rá, mint filmhelyszín."

A Tiszta ruha rendezője Carlos Ramas, aki Jakab Juli és egy tenerifei író szerelmi történetét mutatja be alkotásában. A produceri munkát pedig itt és a másik két filmnél is Ráday Peti és Szelei Bori (Melvin produkciós cég) végezte, akik így fogalmaztak a stábbal kapcsolatban: "Nagyon érdekes és színes csapat alakult ki. Az alkotásokban tökéletesen tükröződik a srácok egyénisége. Amikor megérkezett a három forgatókönyv hozzánk, elmosolyodtunk, ugyanis egymástól teljesen függetlenül, mindegyik történet központjában egy férfi-nő találkozás állt. A teljes kötetlenség kreált egy gerincet."