A Costes Downtown kapta meg az 5. Michelin-csillagot a budapesti éttermek között.

Ma jelent meg a Michelin Kalauz (Michelin Guide Main Cities of Europe) 2016-os kiadása, amely 44 nagyváros és 20 európai ország – köztük Budapest – legjobb szállodáit és éttermeit tartalmazza. A kalauzból kiderül, hogy Budapest ötödik Michelin-csillagos étterme a Costes Downtown lett, az eddigi csillagosok pedig a Borkonyha, a Tanti, a Costes és az Onyx.

A "Bib gourmand" minősítést – amely jó ételeket jelent, megfizethető áron – a Laci! Konyha! megtartotta és a megkapta. Már a kalauzban való szereplés önmagában is komoly ajánlást jelent az éttermeknek, nem beszélve a minősítések kiérdemléséről, vagy megtartásáról. Az egy, két, három csillag pedig a legjobb éttermeket jelzi. A gasztronómia jelenlegi állapotát tükrözi, hogy az új generációs fiatal szakácsok egyre magasabb színvonalon főznek.

A  és a  közelében, a   kapott helyet a  névre hallgató első magyar Michelin-csillagos étterem testvére, melynek tulajdonosa, Gerendai Károly így nyilatkozott a Világevő blog számára: "Egyrészt nagyon örülök, másrészt nagyon meg vagyok lepve. Azon izgultunk, hogy a séfváltás mellett minden rendben lesz-e a Ráday utcában, arra nem is mertünk gondolni, hogy ez bekövetkezik. Épp nemrég volt esélylatolgatás a kollégákkal, amin azt mondtam, hogy ha tudjuk tartani ezt az irányt, akkor pár év múlva esélyes lehet egy csillag nekünk, erre máris megkaptuk."