gasztró

szerkesztés

Ez a vendéglő a legikonikusabb hazánkban a Thrillist összeállítása szerint

Szerzők

  • We Love Budapest

2016. 02. 08. 14:21

A Thrillist online magazin összeszedte Európa ikonikus éttermeit, a szempont azonban nem feltétlen a Michelin-csillag és az eldugott helyi konyha volt. Minden uniós országból kiemeltek egy-egy olyan éttermet, amelynek kipróbálása különleges gasztronómiai élményt és mély nyomokat hagyhat az utazóban. Ide került be a Rosenstein Vendéglő.

Ez a vendéglő a legikonikusabb hazánkban a Thrillist összeállítása szerint

Fotó: Rosenstein Vendéglő - Balkányi László

A külföldi utazásoknál sok turistának fontos, hogy a helyi konyhát ismerjék meg az adott országban, ők pedig megpróbáltak egy kis segítségül szolgálni, és minden európiai uniós országból kiválasztani egy-egy olyan éttermet, amely nem feltétlen rendelkezik Michelin-csillaggal, mégis valami miatt kitörölhetetlen nyomot hagyhat bennünk, utazókban, és végre kihúzhatjuk képzeletbeli vagy tényleges éttermi bakancslistánkról.

Ez a vendéglő a legikonikusabb hazánkban a Thrillist összeállítása szerint

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Ez a magyar-zsidó étterem egy az utolsó generációs, családi vendéglők közül Budapesten, a rendszerváltás után nyitott Rosenstein otthonos hangulattal és zsidó ételkülönlegességekkel, mint a libazsír, a füstölt szegy és a flódni, várja a betérőket. Érdemes az egész listát megvizsgálnunk, mert a Rosensteinen kívül a horvát, a bécsi vagy a prágai éttermek is jó úticélok lehetnek egy rövid nyaraláskor.

Hasonló tartalmak

Admin mode