Hiába teszteljük hétről hétre a várost gasztro szempontból, vannak helyek, ahova nem jár mindennap az ember. Ilyen például a Gresham Palota, ahova leginkább a karácsonyi programok miatt jutunk el. 2015 nyarának elején nyitott meg a Kollázs, felváltva a luxusszálloda előző koncepciója szerint működő éttermét. A többnyire rendezvényekre használt Páva szalont alakították át a város egyik legelegánsabb éttermévé. Nyitáskor korrekt szintet hoztak, ám kíváncsiak voltunk rá, hogy azóta hova fejlődött Győrffy Árpád konyhája.

A Four Seasons Gresham Palace élvonalban jár a világ top szállodái között. Szinte nincs az a válogatás, mely a Lánchídra néző panorámával bíró, szecessziós épületben helyet kapó hotelt ne említené a legszebbek, legjobbak között. Egykori éttermét másfél éve felváltotta a Kollázs, mely ötvözi az elegáns pékséget és süteményezőt az üzleti ebédek ideális helyszínét a különleges randevúk vacsoráival és mindehhez csatlakozik a bár is. Klasszikus koktélokkal, szép borokkal, champagne-okkal. Céljuk, hogy ne csak a szálloda vendégei élvezzék a Kollázs kínálatát, hanem "külsős" vendégek is.

Amellett persze, hogy bizony a hotelben hétről hétre világsztárok is megfordulnak. Ezek az információk általában a közösségi média felületein hihetetlen gyorsasággal terjednek. Így történt mindez például legutóbb a Red Hot Chili Peppers esetében vagy Jared Leto látogatásakor is. Az illusztris vendégek tehát egy átlagos péntek estén is megjelenhetnek a Kollázs asztalainál, bárjánál.

Az étterem konyhafőnöke Győrffy Árpád, aki a modern bisztrókonyhát ötvözi a luxus brasserie stílussal. Második látogatásunkkor ez a vonal még jobban érezhető volt. Bátor párosítások, művészi tányérok jellemzik a mára beérett Kollázst. Ebédmenü ajánlattal is találkoztunk, ami leginkább business lunch kategóriába tartozik és 5400 forintos áron kapható. Egy nagy, tálcának is beillő tányérválogatáson érkezik a három fogás.

Az exkluzív téli ajánlatuk között szerepelnek szarvasgombával készített fogások és a wagyu marha húsételek is. A fix vacsoramenüről előételképp tejesborjú tatárt (4200 forint) választottunk, melyet sütőtökkel tettek még krémesebbé és izgalmasabbá. A szintén előételek között megtalálható nagyon jó minőségű kecskesajtot céklával, körtével és aszalt cseresznyével (3300 forint) körítik.Mivel friss tengeri halválasztékuk is figyelemre méltó, ezért Szent Jakab kagylót és polipot kóstoltunk, paprikás krumplival és kolbásszal (5500 forint). Érdekes fúzió ez, nagyon jól működik a magyaros ízvilág a lágy tenger gyümölcseivel. Meglepő fogás lehet a galamb (7400 forint), ami csirkemájjal és hecserlivel alkot egy egységet. Desszertet érdemes a cukrászpultból választani, már, ha tudunk dönteni a piték és franciás sütemények között.


Összességében, a Kollázs második benyomásra sokkal meggyőzőbb, mint korábban tapasztaltuk. A koncepció szépen beérett, a fogások még karakteresebbek és vizuálisan is sokkal többet kaptunk.