A Pékműhelybe bármikor betérünk, ha a Hattyú utcánál járunk és egy ideje a Café Flore is fix pontot jelent a lejtős budai utcában, reggeli vagy délutáni találkozásokhoz. Sörözni a Beer Company-ban tudunk, ám eddig kifejezetten édességes hely hiányzott innen. Megnyitott a Cocó7 csokibolt és látványműhely, ahol súlyra mérve vásárolhatunk különleges helyben készült bonbonokat, illetve franciás desszertekkel is készülnek. Az őszi szezon favoritja a forrócsoki, amiből egyszerű, ám annál finomabb verziót ihatunk náluk. A folyamatokat pedig akár az utcáról is figyelhetjük, hála a látványműhelynek.

Bernadetté is az egyre gyakrabban előforduló, boldog pályamódosító történetek közé tartozik. Bölcsészként végzett, majd a családjának szentelte minden idejét, hét gyermeket nevel (ezért a 7-es szám) és közben rájött, hogy nemcsak fogyasztóként szereti a csokoládét, hanem dolgozni is vele. Számos tanfolyamot, továbbképzést végzett, remek minőségű csokoládékkal ismerkedett és évek során kialakult, hogy bizony az ő hivatása az édességkészítés lesz. Csak irigyelni tudjuk a családot, akik minden bizonnyal lelkes tesztalanyként asszisztálták végig a készülődést.

A Cocó7 nem is kókuszt és nem is csokit jelöl, hiszen ez Bernadett beceneve. Az üzlet több mint fél évig készült, helyén anno lepukkant kocsma volt, ám rá sem lehet ismerni, hiszen a sok üvegfelületnek köszönhetően világos, és nyoma sincs az elődnek. Nagyon jó ötlet a látványműhely, a pesti oldalon például a Cake Shop vagy a Chez Dodo is hasonlóképp működik. Akik szeretik az édességet és szívesen megfigyelnék a készítési folyamatokat, akármeddig bámészkodhatnak az ablakban. Egy temperálógépes művelet például csoki esetében elég csalogató. Aki pedig kibírja, hogy a sűrű édes massza kevergetését, formázását figyelve csak nagyokat nyel, az bizony szerencsés. Be kell lépni, kóstolni kell.

Az üzlet nagyobb fele maga a műhely, a kisebbik etapban vásárolhatjuk a bonbonokat, sütiket, olasz kávét, forró csokit. Elsőre mi a meleg, nagyon jó minőségű csokiból készült italt (540 forint) kóstoltuk és nagyon örültünk a nem túl édes, hanem inkább kakaós ízvilágnak. Ne pudingos állagot várjunk, hanem "csokis tejet", de a legjobb félét. Laktózmentes tejjel is kérhetjük. A hűtőpultban francia típusú mousse-ok, kis tortácskák, pohárdesszertek sorakoznak – ők –19 fokon várakoznak, pont addigra lesz a legjobb állaguk, mire hazaérünk velük. 400 forinttól indulnak.

A szemben lévő pult pedig roskadozik a bonbonoktól. Különböző formák, színek és ízek sorakoznak, a teljesség igénye nélkül: belga sörös, narancsos-fahéjas, vörösboros-málnás, passiógyümölcsös, kávés, citrusos, sós karamellás, szilvapálinkás... csak, hogy néhányat soroljunk. Darab/ár helyett grammra lehet vásárolni: bármely bonbon 10 dekája 2200 forint, a csokoládérögök pedig 1100 forintba kerülnek.Reggelenként süteményekkel is készülnek, mi éppen a minikuglófok elkészülténél érkeztünk. Csokizni, egy gyors kávéra, bámészkodáshoz ajánljuk a Cocó7-et.