„Ezért szerintem megéri még öt perc a futópadon.” – mondja lelkesen Vajna Tímea, miközben a kezünkbe nyom egy Jack Skellington-arccal díszitett fánkot. Igaza van: a Mr. Funkban a tészta légiesen könnyed, a cukormáz pont ideális mértékben édes, a tölteléknek pedig nincs műíze. Jól csúszik mellé a shake vagy a forró csokoládé, egy pulttal arébb pedig a szemünk előtt készül a zöld almás-lazacos bagel. Úgy tűnik, az Arany János utca lesz a hedonisták legújabb főhadiszállása.

„Az üzlettársam, Norbi és én nagyon sokat vagyunk Amerikában, ott találkoztunk először ezzel a fajta édes street fooddal. Mivel mindketten elég édesszájúak vagyunk, nem volt kérdés hogy ezzel akarunk foglalkozni.” – mesélte a kezdetekről Mrs. Funk. Belépéskor viszont a tipikus pin-upos piros-fehér színvilág helyett inkább egy sosemvolt gyerekszoba tárul elénk, annyi fánkkal, hogy azt egy komplett óvoda sem tudná felélni. A klasszikus ízek mellett (epres mázas mályvacukorral vagy csokis M&M-sel) akad például mogyorókrémes, kávés vagy szórócukorba mártott is, a kínálat pedig folyamatosan változik, aszerint hogy épp mi jut a készítők eszébe.

Az alapanyagokat Amerikából hozzák, a látványpékség üvegfalain át pedig a sütés minden pillanatát szemmel követhetjük. Mégsem ezek győztek meg minket, hanem a kóstolás: az élmény olyan messze van a strandokon megismerttől mint Budapest New Yorktól. Könnyed, nem telít el, a cukormáz nem gejl módon édes, és a vaníliás tölteléknek valódi vaníliaíze van. Ha egyet kóstoltunk, nehéz abbahagyni; bevalljuk, nekünk nem is sikerült.Ha pedig épp nem kívánjuk az édeset, kérhetünk bagelt is, például tojáskrémes-paradicsomosat vagy a mi kedvencünket, a zöld almás-lazacosat. Ugyan az itteniek méretben elmaradnak a pár sarokkal arrébb található INEZ-étől, ízben nincs miért szégyenkezniük. Jóllakni ugyan csak egy kis étkű ember fog tőlük, de arra, hogy bekapjunk valamit egy sietős délutánon, kevés jobb opciót találni a környéken.

A kérdésünkre az alapítók elárulták, hogy tervben van egy fánkos autó is, így könnyen lehet, hogy hamarosan még az Arany János utcáig sem kell mennünk, ha ennénk egy jó fánkot. De ettől még érdemes felkeresni a Mr. Funkot és nem csak gyereknapon: mi gyermeki örömmel próbáltuk ki az újabb és újabb ízeket és lettünk maszatosak. A teljes Amerika-érzésre pedig csak a különböző shake-ek (mint epres, dinnyés vagy banános) csak rátesznek egy lapáttal. Ne törődjünk a fogtündérrel, csak harapjunk bele mondjuk egy Nutellával töltött verzióba. Például október 14-én, pénteken, amikor is a nyitó napon rengeteg ajándék fánkot és bagelt osztanak majd ki.