A Macesz Bistro nem új szereplő a pesti zsidó negyed gasztroszínterében, mégis mindig tud valami újdonsággal szolgálni. Most például őszies fogásokkal egészítették ki a jellegzetes zsidó ételekben bővelkedő étlapot: visszatért a székelykáposzta és a fogas, újdonságként pedig pászka alapú sajttortát is készítenek. A másik akció a Malackarajjal együtt forgatott receptes videósorozat, aminek már két epizódját láthatjuk az interneten, és hamarosan jön a következő. Ezeket mutatjuk meg most.

A Macesz Bistro 2015-ös nyitása óta már sokan kitapasztaltuk, hogy ha egy tisztességes zsidó tojást, maceszgombócos húslevest vagy sóletet ennénk a VII. kerületben, a Dob utca 26-ba bátran jöhetünk. Akkor is, ha az étlapról már mindent végigkóstoltunk, hiszen Tasnádi Ákos séf gondoskodik róla, hogy ilyenkor is találjunk újdonságot. Szeptember végétől ugyanis ebédmenü formájában is tesztelhetjük a magyar-zsidó fúziós vonalat, amit annyira szeretünk a Maceszban, és mindig van szezonális kínálat is. Most például ősziesedett az étlap: melegebb, tartalmasabb és gyakran gyökérzöldségeket tartalmazó fogásokra lehet készülni, újra ehetünk székelykáposztát (szarvashúsból!) és fogast vagy akár sült karfiolkrémlevest és zsidósított, pászka alapú sajttortát.A Macesz Bistro másik dobása egy jópofa videós szakácskönyvsorozat elindítása volt, amit a Malackarajjal együtt forgatnak. Ebből már két rész elérhető online, és hamarosan jön a harmadik is. Most megmutatjuk őket, kezdve a 98 éves Lili néni false hal receptjével.

A második részben a zsidó konyha egyik legnagyobb kedvence és egyben a ház legendás desszertje, a flódni készítését kapták lencsevégre.

És mindjárt érkezik a harmadik epizód, amiből most elsőként mutatunk egy kis betekintőt. A téma a pálinka lesz, mégpedig a kóser fajta, melyet a Gyulai Pálinka Manufaktúra főz a Macesz számára. A videóban a Manufaktúra tulajdonosa, Somlói Kolos mesél arról, mitől kóser a kóser pálinka és hogyan érdemes fogyasztani.

A pálinkás videó október végén jelenik meg, aztán majd jön még kettő, de addig is kísérletezhetünk a false hal és a flódni elkészítésével. Vagy mehetünk egyenesen a Maceszba is, hogy rögtön a végeredményt kóstolhassuk meg.