A Google Art Project keretében egyre több budapesti múzeum tárlata válik láthatóvá, így azok is belepillathatnak fővárosi múzeumok kiállításaiba, akik nem a fővárosban élnek, vagy nincs kedvük kimozdulni a téli hidegben. Pár napja a Kiscelli Múzeum is csatlakozott. Az élmény nyilván nem hasonlítható össze azzal, amikor élőben szemlélhetjük a művészeti tárgyakat, de a Google kulturális intézetének (Google Cultural Institute) aloldalán elidőzve több időnk jut arra, hogy minden apró részletet megfigyeljünk, amire élőben nem mindig van lehetőségünk.

A Google Art Project 2011-ben indult el, és a nagyobb múzeumok tárlataiba engedett betekintést, otthonról, a karosszékből. Megnézhetjük a festményeket, a tárgyakat, és akár bele is nagyíthattunk a képekbe, hogy nüansznyi dolgokon merengjünk. A fővárosi múzeumok és intézmények közül már fent van a neten a Kiscelli Múzeum, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Állami Operaház, a jelenleg felújítás alatt álló Szépművészeti Múzeum és a Zeneakadémia is.

A lista folyamatosan bővül, legutóbb a Kiscelli Múzeum csatlakozott a virtuális tárlatvezetéshez, az ő aloldalukon megnézhetjük a budapesti hidak történetéről szóló munkákat, épületeket, régi rajzokat, fotókat, budapesti nevezetességeket különböző tárgyakon és a II. világháború utáni Lánchidat a darabokra hullott oroszlánnal. De sokak számára a legizgalmasabb talán az az 1900-as évek elején élt híres kurtizán, Mágnás Eliza meggyilkolásáról szóló tárlat. Jelenleg 180 feltöltött műtárgy között böngészhetnek az oldal látogatói, és három kiállítást is megnézhetnek az oldalon, a Google Street View szolgáltatás segítségével virtuálisan bebarangolhatják a múzeum tereit is.A Magyar Állami Operaházra rákeresve gyönyörködhetünk a Lotz Károly által díszített mennyezetben, valamint szintenként tehetünk egy sétát a Szépművészeti Múzeumban is. A Petőfi Irodalmi Múzeum többek között olyan tárgyakat tár elénk, mint Babits írógépe vagy Ady Endre személyi igazolványa.