István és Feri jó barátok, iskolatársak voltak, mindig szerettek volna együtt dolgozni, s ennek most jött el az ideje. Sok a tapasztalat, nagyon szeretik a vendéglátást, nem módosítottak pályájukon, csupán egy saját vállalkozást indítottak, Gombro'c néven. Természetesen a szójáték kettejük viszonyáról és a hely főszereplőiről szól. Elmentünk az Erkel utcába, kóstolunk, jól laktunk, és rendesen rácsodálkoztunk, hogy az ismert gombóctészta milyen jól működik hússal, sajttal, bármivel.

A Nagyvásárcsarnokhoz igazán közel, az Erkel utcába igyekeztünk ebédidőben, hogy végre testközelből is találkozzunk a kecskesajtos-spenótos gombóccal és a többiekkel, legyen sós, édes, húsos vagy fagyival tálalt. A gombóc szeretete még gyerekkorból jöhet: van, aki fahéjas porcukorral, van, aki szigorúan ropogós kristálycukorral eszi, melegen, hidegen, nudlival, egy egészet a szájba gyömöszölve vagy villával kettévágva. Nem létezik olyan ember, aki

A padlást megnézve ne akarna azonnal egy egész fazéknyi szilvás gombócot megenni egy ültő helyében. Vagyis legtöbbünknek komoly érzelmi kötődése van ehhez a desszerthez.

Vagy nem is desszerthez, ahogy ez a Gombro'c-ban kiderül. Az üzlethelyiség egyszerű, egyáltalán nincs túlbonyolítva, nem hívták el a város legmenőbb belsőépítészeit, és a raklapbútorok is kimaradtak. Teljesen egyértelmű, hogy a fókusz az ételeken van, tehát nekünk is felesleges elmerülni az elemzésben. A pult melletti nagy táblán látható a sós és az édes gombócok felhozatala, ami szezononként változik majd. Januárban érkeztünk, de meséltek nekünk az ünnepi menüről is, amiről toroskáposztás gombócot, véreshurkásat is rendelhettek a szerencsések. Egységesen 650 forint a gombóc, ami a választott ételt takarja, szósszal együtt. Kettőtől pedig bőven jól lehet lakni, akár sósból választjuk, akár édesből.

A legmókásabb tétel szerintünk a gomburger – tényleg ez a neve. Amikor már azt gondolnánk, hogy kimaxolták a hamburger témát, akkor megjelenik ez a finomság. Mikor lesz vajon hamburgeres nyalóka, brownie vagy szaloncukor? A hússal és cheddarral töltött golyóbishoz saláta, paradicsom és remuládmártás dukál. Meglepő ez az íz, gondolkodtunk is rajta, hogy tetszik-e a krumpligombócba csomagolt hamburgeríz, de úgy döntöttünk, hogy annyira abszurd, hogy igen. A kedvenc azonban a már előre kinézett kecskesajtos-spenótos gombóc lett, mandulás morzsában. Szuper az összehang, imádnivaló! Ahogy egyébként az omlós BBQ-oldalassal tömött, füstölt szósszal tálalt, és szétmorzsolt mexicornba forgatott következő is telitalálat volt. Először meglepődtünk, hogy hogy kerül a gombócba az oldalas. De maradjon csak ott, jól működik. Lényegében ízvilágában mondhatnánk, hogy ez egy húsos gnocchi, de így mégis sokkal komplexebb annál.Érkeztek a várva várt édesek is, úgy, mint az első látásra gejlnek tűnő, ám annyira mégsem édes hógolyó, ami Nutellával töltött, fehércsokis-epres mártással kínált kókuszreszelékes, morzsás verzió, a Snickers ihlette változat, amiből vajas sósmogyoró ömlik ki, karamellmártás jár hozzá, és csokoládéfagyit halmoznak még a tányérra. Kóstoltunk még egy lime-os túrós-barackmártásos gombócot is. Természetesen nem tudtuk kihagyni a klasszikust, az ötletadót, a magasztalt szilvásat sem: fahéjas mézmártással kínálták. Örömteli nosztalgiával vágtuk ketté, és nem kellett csalódnunk.
Tehát, aki klasszikusra vágyna, vagy valami extrémebbet kóstolna, és kiszakadna a pho–hamburger–pizza háromszögből, mindenképp tegyen egy próbát a gombócos srácoknál!

Gombro'c
Cím:
1092 Budapest, Erkel utca 3.
Nyitva tartás:

Hétfő–Szombat 11:00–21:00