Az egyik leginkább várt budapesti kiállítással és az év első komolyabb futóversenyével érkezik a hétvége, no meg a szokásos bulikínálattal. A palacsinta és a levesek őrültjeinek is érdemes böngészgetniük az ajánlatot.

Csütörtök
A jubileumi, 50. Bajnokok Európa Kupája az év legfontosabb korfballos eseménye Budapesten.

A 16-ig tartó mérkőzések helyszíne az újbudai MAFC sportcsarnok.

Piemonti és toszkán borok terítéken – La Spinetta-napok a Via Italián. Nagy borok egy nagy borásztól, Giorgio Rivettitől! Januárban igazi különlegességre készülnek a szervezők a híres La Spinetta pincészettel közösen. Két exkluzív kóstoló keretén belül ismertetik meg közelebbről a vendégekkel a toszkán és a piemonti régiót.

Mikor? A második világháború idején. Hol? Laktanyában, bálteremben, távoli orosz rónán. Kik? Főtisztek, tisztek, honvédek és hozzátartozóik, munkaszolgálatosok. Hogyan? Pucciniba oltott slágerekkel, magyar nótákkal és katonaindulókkal. Pintér Béla Gyévuskája a Trafóban.
Péntek

Vannak leveses arcok, akik inkább a desszertről mondanak le a forró előétel miatt, és vannak azok, akik csak hideg időkben kanalaznak gőzölgő finomságot. Úgy döntöttünk, hogy most mindkét tábornak kedvezünk, és összeszedjük azokat a budapesti leveseket, melyek folyamatosan á la carte rendelhetőek egyes éttermekben. Tehát a poharas, sietős levesek helyett most laktató, nagy adagos fogásokat ajánlunk. Olyan tételeket, melyek önmagukban is nagyszerűek, amikért akár a város másik feléből is elindulunk, ha úgy kívánjuk.

2016 egyik legnagyobb szenzációja, hogy Budapestre érkezik az emberiség történetének talán legizgalmasabb “kalandját” az elejétől napjainkig bemutató Gateway to Space kiállítás. A NASA és az űrutazás történetét feldolgozó megatárlat az űrrepülést megálmodók első lépéseitől, az eseménydús XX. századon, a holdra szálláson át tart napjainkig, átlépve a Naprendszerünk határait is.

Jazz, swing és soul egy este a Libertében... Kihasználva, hogy lélegzetelállítóan szép lett a kávéház, megfűzték a város két legbájosabb énekesnőjét, hogy most először itt álljanak össze egy közös produkcióra.

Január 15-én útjára engedik a Rock The Friday-t, a Rock the City és a BRKLYN közös bulisorozatát! Hogy ez pontosan mit is jelent?

Hétről-hétre péntekenként a már jól ismert csapat randalírozik a Kazinczy utcában! Dr BRS és barátai, no meg a BRKLYN oszlopos tagjai a tőlük megszokott partyhimnuszokkal, klasszikusokkal és 2016 legújabb zenéivel várnak titeket a BRKLYN-ba!

A hazánkat már több ízben megjárt, lengyel származású zenei producer, labeltulajdonos BabiczStyle, mastering guru, sound dizájner, és lelkes fotós az első nehézsúlyú, legendás technófigura, aki 2016 januárjában meghódítja Budapestet. A technó, a house, és társműfajaik markánsan unikális, néha experimentális megközelítésének és számos minőségi kiadványának köszönhetően Babicz mára az egyik legkomolyabb név a szcénában, melyet a közönségen túl a szakma elismertsége is fémjelez: legendás stúdiójában saját munkái mellett rendre a legnagyobbak zenei anyagain is dolgozik. Pénteken a Corvin Clubban lehet elcsípni.

Szombat

Létezik olyan, hogy valaki nem szereti a palacsintát?! Aligha! A Sütit akarok!-ban pedig annyifélével találkozhattok egész hétvégén, hogy biztosan találtok kedvetekre valót!A Bike ’n’ Nite egy havonta megrendezett programsorozat, ahol ötvözik az önkéntességet, a rászorulók segítését, a bringázást, a budapesti kulturális, illetve partyéletet.

Egy egész délutánt és éjszakát szánnak arra a szervezők, hogy egy tudatosabban gondolkodó közösséget építsenek különböző programokkal, ismert művészekkel / dj-kel.

Mindannyiunknak volt legalább egy Bowie-s korszaka.
Ez a szombat róla fog szólni a Beatben. Megpróbálják lejátszani az összes jó számát. Meg pár olyat is, ami nem az övé, de kötődik hozzá.

Itt a tél, ilyenkor nem nehéz lebetegedni, ezért fontos figyelnünk rá, hogy megfelelő mennyiségű vitamint juttassunk a szervezetünkbe, és mozogjunk kicsit többet. Ehhez nyújtunk segítséget az alábbi összeállítással. Mutatjuk, hova menj finom, vitamindús ételekért, frissítő gyümölcslevekért, biohozzávalókért és a legtutibb edzésekért.

Egy szédületes holland és egy zseniális dán producer fogja ezen az estén potméterként csúcsra tolni idegrendszerünkben az élvezet-gombot kiváló honi alkotók társaságában.

Wiwek, Snavs, Dublic, B'Andre, Skrude, és Sammie Beats szombat este az A38-on.Vasárnap

Már-már megkérdőjelezhetetlen tény, hogy ha otthon csapjuk fel a tankönyvünket, előbb-utóbb olvasás helyett a hűtőnél kötünk ki. Ha pedig az egyetemre ülünk be tanulni, könnyen vizsgadrukk költözhet belénk még idő előtt. Nyilván mindenkinél más módszer működik, mi most azokat szeretnénk ellátni tippekkel, akik szentül hiszik, hogy egy kávézó alapzaja segítheti az összpontosítást. 7 olyan helyet gyűjtöttünk össze a belvárosban, ahol van fény az olvasáshoz, van wi-fi és konnektor a laptophoz, és kávé meg süti a motivációhoz.

Ha télen sem álltál le, nem lehet gond már januárban indítani a futószezont, méghozzá egy különleges rendezvényen, a Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon!

2016-ban először téli félmaratonnal nyitják meg a futóesztendőt, a verseny a Hungexpo G pavilonjából indul, és a vásárvárosban, valamint a szomszédos Kincsem park területén kialakított 7 kilométeres útvonalon zajlik majd.

A nemzetközileg ismert olasz filmzeneszerző, Ennio Morricone világ körüli turnéval ünnepli hivatásos zeneszerzői és karmesteri pályájának 60. évfordulóját.

Tavalyi európai turnéján több mint 150.000 belépőjegy talált gazdára, mindenütt átütő sikerrel, vastapssal és elismerő médiavisszhanggal kísérve a fellépéseket, amelyeknek egyike legközelebb most vasárnap lesz a Sportarénában.