Megkezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljaival közvetlen összeköttetésben álló szálloda építése. A várhatóan másfél év múlva elkészülő hotelt Szerdahelyi László építész és csapata tervezte. Mutatjuk a látványterveket!

Úgy tűnik, a reptér kezd leszámolni a „welcome to the Balkan”-hangulattal. Azért annak volt egy diszkrét bája, amikor azok a turisták, akik életükben először teszik be a lábukat az országba, a bőröndöt előzékenyen kezükből kikapó taxicowboyokkal, a külvárosi metróállomásig zötykölődő buszokkal, laza, három átszállásos belvárosba utazással találkoznak először, amelynek során világnyelven elvétve mondják be a megállók nevét.

Nem állítjuk, hogy mindez tökéletesen megoldódott, de a Skycourt átadásával, a hiénák kitiltásával és a közlekedés szolid fejlesztésével valamelyest előrébb lépett a reptér. Bármennyit is szidjuk, a világban egyaránt vannak jobb és szép számmal rosszabb, nehezebben megközelíthető, kevésbé tiszta és drágább repterek is. Nos, egy téren azonban óriási volt a lemaradás: nem volt reptéri hotel.

Ami tekintve, hogy Budapest rengeteget profitálhatna a földrajzi helyzetéből, a már közhelyszerűen emlegetett hídszerepből és így az átszálló utasokból – óriási hiányosság volt.

A hamarosan megépülő hotel terveit Szerdahelyi László, az Aspectus Architects építésze készítette. A csapat korábbi munkái közül megemlíthetjük a budai Hegyvidék Központot, a Corvinus új épületét (Lázár Antallal és Oláh Zoltánnal) vagy a Váci úti Átrium Park Irodaház együttesét.

A Budapest Airport tavaly rekordméretű, két számjegyű utasforgalom-növekedést produkált. Budapest kedvező adottságú üzletkötő hely és a szakmai találkozók kedvelt helyszíne – igaz, a nagy konferencia-központ nagyon hiányzik a város életéből – ezért a most megvalósuló beruházás részét képezi a konferenciatermek kialakítása is.

Az ilyen típusú hotelek vendégei általában üzletemberek, a konferenciák résztvevői és a repülőtársaságok munkatársai.

Az ötszintes Ibis Styles Budapest Airport Hotel nagy hangsúlyt helyez majd a dizájnra, a kényelemre és a kreativitásra, bármit is jelentsen ez. A komplexumot fedett folyosó köti majd össze a terminálokkal.