A Hey, June!, a Müpa hagyományos nyárindító könnyűzenei fesztiválja idén is izgalmas koncerteket ígér június 6-28. között. A Žagarból is ismert DJ Bootsie akusztikus hangszerekkel gondolja újra ismert számait, a Jazzékiel 2 órás megakoncertet ad, Sena Budapestre hozza Ghánát, míg Szabó Benedek és a Galaxisok koncertjén szó szerint megelevenedik a díszlet. A fesztivált az Amorf Ördögök zárja, akik 10 év után újra a Honvéd Férfikarral lépnek színpadra.

A Hey June! a Müpa 2005-ös nyitása óta minden évben lehetőséget ad a kevésbé ismert hazai zenei tehetségeknek a bemutatkozásra, a népszerű együtteseknek pedig arra, hogy hangzás és látvány tekintetében is olyan körülmények között adhassák elő produkcióikat, amire máshol nem nagyon van lehetőségük. A végeredmény különleges, egyszeri előadások, amelyek jól ötvözik a megszokott hangzást az extra csavarokat tartalmazó produkciókkal.

A sorozatot június 6-án DJ Bootsie nyitja Elektroakusztikus BeatPiknikjével, amelyen 20 éves pályafutásának alkotásait hallhatjuk akusztikus hangszereléssel. A Yonderboiban és a Žagarban is tevékenykedő DJ számos vendégzenész közreműködésével lép majd színpadra, köztük a Talamba ütőegyüttesből ismert Grünvald Lászlóval, aki vibrafonon, marimbán, balafonon és steel drumon fog játszani.

A dunaújvárosi gimnáziumi együttesként indult Jazzékiel 15. születésnapját ünnepli kétórás monstre koncertjével. A dark-jazz-alternatív hangzást ötvöző banda eddig három nagylemezt jelentetett meg, a legutolsót tavaly, Másokat szeretni címmel. Június 15-i koncertjükön az albumokon közreműködő zenészek szinte mindegyike színpadra lép, és a banda újragondolt számokkal is készül.

A szellemes, kortárs szövegeivel népszerűvé vált Szabó Benedek és a Galaxisokjúnius 20-án lép a Fesztivál Színpadra, hogy eddig soha nem hallott számokat adjanak elő hamarosan megjelenő új albumukról. Természetesen itt sem egy szokványos előadásra számíthatunk, hiszen vendégzenészek és extra hangszerek kísérik a produkciót, mindezt élő díszletben, ami eddigi kiadványaik hangulatát idézi. Az újdonságok mellett régebbi kedvencek is felcsendülnek majd a Kapuzárási Piknik és a Legszebb éveink című albumokról.

Az Irie Maffia dívája, Sena Dagadu saját együttesével, a Sena Live Banddel érkezik a Müpába június 25-én. Tőlük is hallhatunk új számokat, és felfedezést tehetünk az énekesnő személyes zenei világában, ami ötvözi az afro és európai zenei hatásokat. A díszlethez használt különleges textíliáknak köszönhetően pedig Ghána világa is megjelenik majd a színpadon.

Június 28-án, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben 10 év után újra közös koncertet ad az Amorf Ördögök és a Honvéd Férfikar. A mindennapi eseménynek nem nevezhető koncerten a legsikeresebb Amorf-dalok mellett átdolgozások is felcsendülnek majd, és jópár egykori tag is tiszteletét teszi a színpadon. A férfikórussal kísért világutazós sanzonpop méltó zárása lesz a Hey, June! fesztiválnak.

A jegyek gyorsan fogynak, úgyhogy nem árt időben beszerezni, ha még nem tettétek. További infóért és jegyvásárlásért látogassatok el a Müpa honlapjára.