Az idei, kitűnő forgalmi eredményt produkáló év után a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) a népszerű zuglói strand, a Paskál fejlesztéséről döntött, így hamarosan egy kívül-belül megújult helyszínen fürdőzhetünk - akár egész évben. Mutatjuk a látványterveket!

A zuglói Paskál eddig is a város közkedvelt szezonális fürdőhelyei közé tartozott, azonban szükségessé vált a korábbi épületek felújítása és a fürdő bővítése, amelynek eredményeképp a főváros egy új, folyamatosan üzemelő fürdővel gazdagodik.

Az 1985-ben elkészült strandfürdő eredeti terveit a felújítási feladatokkal ezúttal is megbízott Szántó & Mikó Építészek Kft. készítette. A rekonstrukció nyomán megújul a fürdő jelenlegi területén álló főépület és irodaépület is - utóbbira napelemek kerülnek.

A legtöbb régi és új funkció, így a termálmedencék, a sportmedencék, a gyerekparadicsom, a szauna világ, a gyógyászat, a csúszdatorony érkezőmedencéje a közel 1400 m² alapterületű új fürdőépületben kap majd helyet. Az épületet egy kb. 900 m² területű pince, illetve tetőterasz egészíti ki.

A fedett földszinti részen épül tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi bár, és kinti-benti élménymedence is. Az új szaunák között helyet kap majd egy fával fűtött orosz rönk szauna is. A fentieken kívül felújítják a strand medencéit, öltözőit, valamint a nyári pénztárakat is.

A teljes felújítás és bővítés várhatóan 2016. júniusára készül el.