Öröm látni, hogy az új helyek nyitása már nem feltétlenül koncentrálódik a belváros Bermuda-háromszögére, hanem egyre többen látják meg a lehetőséget a külső kerületekben is. Nemrég történt, hogy egy új játékos bukkant fel a Marina-parti Meder utca végén, Céltorony néven. A tematika a hajókkal kapcsolatos, a palettán pedig szendvicsek, grillételek, sütik és kézműves sörök találhatók.

Az ember néha arra vágyik, hogy ne kelljen a belvárosba mennie egy jót enni, vagy meginni pár sört a haverokkal. A belső kerületeken kívül viszont csak elvétve találunk olyan helyet (főleg a pesti oldalon), ami könnyen megközelíthető, de elég messze van mindentől ahhoz, hogy úgy tényleg lenyugodhassunk. Nemrég Céltorony néven nyílt egy ilyen hely a Marina-partnál húzódó Meder utca végén, az Evezős Egyesület egyik kihasználatlan épületében. A lokáció csak látszólag tűnik távolinak, a Nyugatitól 10-12 perc alatt elérhető, amúgy meg a hely egy forgalmas bicikliút és a BKK hajóinak útvonalában van.

A helyet a Blup Grill’n’Chill babzsákos-grillezős projektjét összehozó Stoller Márton jegyzi, aki elmondása szerint már régóta szeretett volna egy kuckót, ahol fixen leteheti Big Green Egg grillszettjét, és minden nap készíthet valamit a vendégeinek.

Hogy ez a valami micsoda, azt mindig az határozza meg, hogy éppen mit lehet kapni a piacon, és hogy éppen milyen a hangulat, illetve akad arra is lehetőség, hogy asztalfoglaláskor különlegeskéréseinket is benyújtsuk. Ha például nem szeretnénk húst enni, akkor kérhetünk grillzöldséget, grilltofut, vagy szinte bármit, ami eszünkbe jut, a lényeg, hogy ezeket az igényeket érdemes időben jelezni.

Természetesen emellett van fix választék is. Ez olyanokat takar, mint a tépetthúsos barbeque szendvics (1400 Ft), a házi kacsamáj-pástétomos szendvics (900 Ft), a füstölt padlizsánkrémes szendvics (900 Ft), vagy a sajtos/marhahúsos burrito (1600 Ft). Az ételek mellé kézművessöröket is kérhetünk, a csapon jelenleg 4 féle van: Propaganda Pils, Eggenberg szüretlen vilagos és szüretlen füstös-barna, Stari meggysör és First Act American Pale Ale.

A hely dizájnja is említésre méltó: mindennek van valami köze az evezéshez, a szekrény és az egyik asztal például egy csónakból lett kialakítva, de a pultnál lévő lábtartó, a polcok és a lámparendszer is evező alapú. A hely arculatának a kialakításában Kiss Miklós grafikus is kivette a részét, ami jól látszik a különböző feliratokból, amelyekkel jó tanácsokat adnak a vendégeknek a WC-használat utáni kézmosás fontosságáról, arról, hogy egy adott asztal foglalt, vagy hogy a melegben sok folyadékot kell inni.

Rákérdeztünk arra is, hogy hogyan érdemes titulálni a helyet, és azt a választ kaptuk, hogy a Céltorony tulajdonképpen egy sportbisztró-grillbár fúzió, ahol amellett, hogy bárkit szívesen látnak, szeretnének ráerősíteni a törzsvendég-hangulatra és az otthonosságra. Ennek jegyében a hely állatbarát, bárki elhozhatja kedvencét, akit a bisztró egyik rezidens vendéglátója, Hobo kutya fogad.