Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

szerkesztés

Zongorát kapott a budapesti reptér, bárki játszhat rajta

Szerzők

  • Dezse Balázs

2015. 08. 25. 17:01

Reptér, várakozás, unalom. Legalábbis ez volt a helyzet eddig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amíg ki nem helyezték azt a zongorát, amelyen bárki szabadon játszhat, ha éppen szívesen szórakoztatná magát és utastársait. A kezdeményezés egyébként nem egyedülálló, a londoni, a párizsi, az athéni és a prágai reptéren is csináltak már hasonlót, hogy kellemesebbé tegyék a várakozást.

Utazni nem mindig a legjobb élmény, különösen akkor nem, ha hosszú órákat kell várni egy-egy csatlakozásra. A repterek arról híresek, hogy szuvenírvásárláson, kávézáson és evésen kívül nem nagyon lehet ott mit csinálni, akkor meg főleg nagy a baj, ha 2-3 órát kell eltölteni semmitevéssel. Hogy az utazást elviselhetőbbé tegyék, külföldi mintára a budapesti repülőtérre is kihelyeztek egy nyilvános zongorát, amelyhez bárki odaülhet játszani.

Zongorát kapott a budapesti reptér, bárki játszhat rajta

Fotó: Bud.hu

A „Play me” elnevezésű kezdeményezés a BudapestAirport 2B Terminálján, a B12-es kapu mellett valósult meg.

A hangszer a nap 24 órájában az utasok rendelkezésére áll.

Zongorát kapott a budapesti reptér, bárki játszhat rajta

Fotó: Bud.hu

„A megvalósítás célja, hogy hozzájáruljunk a reptér egyediségéhez, hogy az utasok jobban érezzék magukat, és hogy bárki, aki késztetést érez, és tud zongorázni, az leülhessen, és eljátszhassa kedvenc gyerekkori darabját vagy valamelyik slágert” – mondta az egyik ötletgazda, Pál Kata, a Rotary Club Budapest Center alelnöke.

Zongorát kapott a budapesti reptér, bárki játszhat rajta

Fotó: Bud.hu

A hangszer sikere már az első napon nyilvánvalóvá vált. Állítólag az orosz és a kínai járatok indulása előtt szólaltatják meg a leggyakrabban a zongorát, de a mellette elhaladó gyerekek sem tudják megállni, hogy ne nyomjanak le egy-egy billentyűt. Emellett természetesen a reptéridolgozók is szeretnek rajta játszani. Vicces amúgy, hogy hangszer épp a Liszt Ferencről elnevezett retéren található.

Hasonló tartalmak

Admin mode