Nem csak programokban garantálják minden idők legnagyszabásúbb Sziget Fesztiválját a szervezők, hanem a korszerű, kényelmes megoldásokról is sok plusz infót megtudhattunk. Adott esetben 90 ezer ember is bulizhat majd a K-hídon túl, idén is megközelíthetjük hajóval a fesztivált, a csapolt Drehert 650 forintért mérik, és mintegy 30 hektárt bevilágító fényfüzért szerelnek fel a Hajógyári-sziget „erdejében". Emellett pedig az elmúlt évekhez képest is sokkal látványosabb installációkkal teszik izgalmasabbá az egy hét együttlétet.

Míg a múltban évről évre változtattak a látványvilág tematikáján, addig 2015-ben is a stabil, "Fesztiválköztársaság" néven és szellemiségben indul útjára az egyhetes zenei és kulturális fesztivál. Jó ötlet ez az elgondolás, hiszen a folyamatos kényszeres újratervezés helyett a különböző helyszíneket egyre korszerűbbé, praktikusabbá és szebbé teszik. 3 hét alatt 7-8 ezer ember közreműködésével épült fel a fesztiválváros, még több területet burkoltak ideiglenes járólapokkal, fával, fém szőnyeggel. Így a közlekedés is egyszerűbb lesz, illetve az időjárás esetleges viszontagságai sem viselik meg a területet. A kánikula miatt sokat locsolják majd az utakat, megannyi párakapu várja a bulizókat. 20 orvos, 50 nővér, 12 motoros és 110 gyalogjárőr figyeli a fesztiválozók egészségét.

PET palackos installációk (sárkány, felhők), a Csórompusztán elkészített Hello Wood fa épületei, Álmok Fája, Lámafarm, Wahorn András szeretethídja, 4 méter magas Palackposta, Before I die fal - a folyamatos zenei programok között/alatt ilyen extrák garantálják a maradandó Sziget-élményt.

A napozás idén is a Sziget Beachen a legideálisabb, a 4 fő színpad koncertjeit online streamen nézhetjük; plusz jó hír, hogy az A38 sátor nagyobb lett, a Nagyszínpad elhelyezkedésén pedig csúsztattak kicsit, így a nézőtéren még többen tombolhatnak. Izgalmasnak ígérkezik a TED talk helyszín - ezzel is a Sziget sokszínűségét igazolják, hiszen a startup világgal a kreatív üzleti megoldásokat mutatják be az érdeklődőknek.

A hétfői nap vérbeli szenzációja Robbie Williams nagykoncertje, melyre telt házat várnak. Információink szerint a brit világsztár már a Four Seasons Gresham Palace-ban várja az esti koncertet, s egy egész emeletet kibéreltek a stábjának.

Mi ígérjük, hogy a Sziget egyhetes programja alatt igyekszünk körbejárni a legfontosabb/legaktuálisabb/legviccesebb/legmegosztóbb témákat és sok képgalériával készülünk.