Képzeld el, hogy a szombati buli után másnap kényelmesen, dél körül felébredve megkívánsz egy klasszikus reggelit. Szép komótosan felöltözöl, elsétálsz az Andrássy útra, ahol a Párizsi Nagyáruház épületébe lépve megnyomod a lift kijelzőjén a T gombot, majd mikor felérsz, eléd tárul a csodás budapesti panoráma. Leülsz, s miközben a menüt böngészed, hiphopzene teszi még kellemesebbé a hangulatot. Az elképzelt forgatókönyv egy ideje már minden vasárnap megvalósul a tavaly májusban nyitott 360 Barban, ahol a hét utolsó napján négyféle brunchmenüvel csalogatnak a tetőre.

Eleve különleges élményt jelent egy reggeli/ebéd/vacsora a város felett, hiszen nem minden nap adatik meg, hogy ilyen helyen fogyaszd el az eléd rakott ételeket. Míg vársz a rendelésre, érdemes egy kört tenni a 360-ban, hogy hiperplánban lásd az egész várost: az Andrássy utat, a budai hegyeket, a Parlamentet, a Dohány utcai zsinagógát, a Sziget Eye-t és a Bazilikát. Többek között.

A fővárosi rooftopmánia egyik kedvelt résztvevője direkt klasszikusreggelivel várja a későn ébredőket vasárnaponként, de nem csupán a négyféle választék jelenti az érdekességet, hanem az, hogy a 360 Bar hagyományteremtő jelleggel újítással készül a vendégeknek. Ez a Hip Hop Brunch, amiből könnyedén kitalálható, hogy a falatozás közben zenét szolgáltatnak, és azt is, milyen stílusút.

A DJ állandó szereplője a szezonnak, ám minden héten másvalaki váltogatja a setlistet. Ott jártunkkor DJ Nara és többek között az A38 Hajó Random Tripjéről ismert DJ Q-CEE tekergette a gombokat. Nekünk nagyon bejött, hogy a zene pont annyira volt hangos, pontosabban inkább diszkrét, hogy több szórakozóhellyel ellentétben egyáltalán nem zavarta a beszélgetést.

Maga a menüválaszték állandó: van könnyedebb, „fittebb”, klasszikusangol jellegű és egy igazán éheseknek való változat. Kezdjük az utóbbival, amely Vonnegut híres regényének a címét viseli. A Bajnokok reggelije 1900 forintért öt tükörtojást, mellé baguette-eket, fél liter narancslevet jelent, ami első étkezésnek bőven tartalmasnak mondható. Ugyanennyibe kerül a tipikus angol reggeli tükörtojással, szalonnával, kolbásszal, babbal, paradicsommal, és persze a kihagyhatatlan teával.

Édesszájúaknak 1350 forintért croissant-t, hozzá vajat és lekvárt, napi péksüteményeket (túrós batyu, kakaós csiga) érdemes választaniuk, amihez „kísérőnek” somoothie-t vagy hideg habos kakaót ajánlanak. Amennyiben nem szeretnéd sokkhatásnak kitenni a gyomrodat, akkor neked találták ki a könnyű reggelit, szintén ennyiért: müzli, joghurt, gyümölcsök, méz, narancslé vagy smoothie szerepel a light variációban.

Elsőre talán nem gondolnánk, mert csalókának tűnik a hely mérete, de egyszerre akár 120-an is bruncholhatnának itt, ugyanis ennyi embert tudnak egyszerre leültetni. Ha adhatunk egy tippet, érdemes korán érkezni, és lefoglalni azokat a székeket, ahonnan a legjobb a kilátás a városra.