A Duna-parti épületekre valljuk be elég kevés figyelmet fordítunk. Ez egyrészt azért van, mert a Duna és a fölé ívelő hidak viszik el a showt, másrészt pedig annyira szorosan egymás mellé épültek a házak, hogy még a legedzettebb szemek is csak nehezen tudnak kiemelni egy-egy építészeti remekművet a tömegből. Erre a problémára kínál megoldást Laki Nóra a Door-to-Door című fotóprojektje, amelynek lényege, hogy az Árpád híd és a Szabadság híd közti szakasz épületeit egyenként mutatja meg.

A duna-parti épületek egymással tökéletes szimbiózisban léteznek, egymás erősítve, szinte összebújva alkotják azt a látványt, ami miatt minden budapesti imád a part mentén sétálgatni. De vajon tudjuk, hogyan is néznek ki ezek az épületek külön-külön? Laki Nóra
Door-to-Door című fotóprojektje éppen ezt szeretné megmutatni nekünk.

A projekt lényege, hogy frontális nézőpontból külön mutatja meg a házakat, levágva róluk a “felesleget”, és így sokkal jobban látszanak a stílusjegyek, amelyek ezeket a házakat egyedivé teszik.

A projekt elején fontos volt a jó fotózhatóság, így az Árpád híd és a Szabadság híd közé eső szakaszra esett a választás.

Az összes fotót itt lehet megnézni.