2015 tavaszán ismét felcsillanhat a vágóhídon sorsukra váró állatokban az új remény: az évek óta legnépszerűbb Napfényes étterem megnyitotta a Rózsa utca egységhez képest igencsak felturbózott egységét a Ferenciek terén. Az új étterem, a másik pincehelyiséggel ellentétben, valóban rászolgál a nevére, a kellemes hangulatot pedig sokadik hatványra emeli, hogy jó áron ehetünk jót és sokat. Végigettük a teljes menüt, az eredmény pedig: örökélet öröktöltény.

Divat lett a vegán. Szerencsére. Ezzel ugyanis legalább senki nem árt senkinek, aminél többet pedig talán nem is kívánhatnánk. A nagy erőszakmentes bumm pedig magával hozott egy csomó jó éttermet, ahol egészségeset ehetünk, normál áron. Az egyik legismertebb ilyen egység a Rózsa utcai pincében bujkáló Napfényes étterem már évek óta, amely 2015 tavaszán - hasonlóan mint anno az Eramoscorpius - kimászott a napfényre, hogy megkezdje az evolúció következő állomását.

És valóban, az új hely jóval nagyobb, tágasabb, világosabb, mint a másik, az ételek pedig a korábban már megszokott módon változatosak: a menün olyan fogások szerepelnek, mint a babgulyás (990Ft), kijevi töltött szejtán diós bundában (2000 Ft), parajos „tejszínes” spagetti (1800 Ft), tárkonyos zöldségraguleves (590 Ft), pesztós-paradicsomos penne (1800 Ft), lecsós szejtánbrassói (2000 Ft),

Az egyik legjobb pedig, hogy egy csomó olyan ételt gondoltak újra, amelyek a vegánok életéből esetleg hiányoznak: ilyen a klasszikus rántott sajt-tartár-sült krumpli kombináció, a növényi sajttal vastagon megpakolt pizza, egy jó magyaros fasírt, vagy a töltött káposzta. Ezek az ételek szintén 1800-2000 Ft körül mozognak, az adagok pedig elég nagyok ahhoz, hogy vonzó döntés legyen itt enni akár vacsora, akár ebédidőben.

Italok tekintetében is ragaszkodnak az egészséghez: a helyen nincs alkohol, vannak viszont a sejtműködésre jótékonyan ható különböző facsart dolgok, turmixok, bio gabonakávé és milkshake.

Az étterem egyébként nagyban dimenziókban gondolkodik: amellett, hogy saját cukrászatuk is van, 2015. június 7-én, vasárnap 11. alkalommal is megrendezik a Napfényes Fesztivált a Pecsában, ahol minden program a lelki-szellemi egészség szempontjai szerint lett kitalálva.