A honi koncertszervezők remek kis line up-ot rittyentettek nekünk a napsütéssel teli időszakra. Tobzódhatunk a jobbnál jobb budapesti bulikban, legyen az szabadtéri vagy klubkoncert. Végigfutottunk a felhozatalon és különböző szempontok szerint kiválasztottuk azokat a koncerteket, melyeknek a dátumát már most bepötyögtük a telefonunk naptárába. Mindre persze mi se tudunk elmenni, de próbálkozni azért lehet!

Rock & RollKezdjük a gitárközpontú zenekarokkal, mert talán belőlük van a legnagyobb választék.

A Roxette októberben vadonatúj turnéba kezdett, amihez most további helyszíneket adtak. Az európai rész Milánóban kezdődik és 30 fellépést foglal magában, közte a budapestit május 19-én, a Budapest Arénában.

Meglehetősen sűrű időszak áll a svéd Arch Enemy mögött. 2014 elején bejelentették új énekesnőjüket, Alissa White-Gluzt, majd napvilágot látott új albumuk, a War Eternal. A nyári fesztiválfellépések után körbeutazták Amerikát is, új gitárosuk pedig nem más, mint az egykori Nevermore-os Jeff Loomis lett. 2015-öt aztán hasonló lendülettel indították, jártak már Jamaicán és Dél-Amerikában is, június elsején pedig hazánkba is eljutnak, ráadásul nem is akármilyen társaságban, a Barba Negra Trackben.

Június 3-án a Sonic Youth korszakos alapító-gitárosa, Thurston Moore, a Best Day turnéja jön az A38-ra, ahol igazi rocklegendák kísérik majd.

Nem könnyű meghatározni a OneRepublic pontos stílusát. Csak annyi bizonyos, hogy mindig igényes és kidolgozott dalokkal jelentkeznek, amire a frontember személye is garancia. Június 7-én, a Budapest Arénában élőben is kiderül, így van-e.

A legendás brit Uriah Heep egyéni, progresszív, kemény hangzásával hosszú évtizedek óta zászlóvivője a heavy metalnak, energikus fellépései pedig egytől egyig élményszámba mennek a mai napig. Meghatározó dalaikkal június 10-én térnek vissza Budapestre, a Barba Negra Music Clubba.

Január végén adta ki legújabb, sorban kilencedik stúdióalbumát az amerikai Papa Roach. A F.E.A.R. (Face Everything and Rise) névre keresztelt korong a Billboard hard rock listájának az élén nyitott, a srácok pedig már útra is keltek, hogy élőben is bemutassák az új szerzeményeket. Hazánkba június 14-én érkezik a turné, egészen pontosan a Barba Negra Track színpadára.

Három nappal később robban be a Budapest Parkba a Los Angeles-i maszkos zenekar, a Hollywood Undead a Motionless In White, a Bury Tomorrow és az Asking Alexandra társaságában egy egész estés fűrészelésre.

Útba ejti hazánkat a kaliforniai crossover thrash legenda, a Suicidal Tendencies is. A Mike Muir vezette amerikai csapat sokadszor fordul meg Magyarországon, legközelebb június 24-én a Budapest Parkban lép fel.

Toto XIV címen, az áttörést meghozó egykori albumra utalva készített új lemezt a Magyarországon is kiemelkedő népszerűséggel bíró Toto. A Steve Lukather, David Paich és Steve Porcaro által vezetett zenekar június 26-án ismét Budapestre érkezik, hogy a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán adott koncerttel töltsön el egy kellemes nyári estét a hazai rajongókkal.

Két éve telt házas bulit hozott itt össze, most július 13-án ismét Európa egyik legnagyobb koncerthelyszínén, a Budapest Park színpadán köszönthetjük Manu Chao-t a La Ventura produkcióval.


Az ír kocsmapunk zene napjainkra már olyan népszerű lett, hogy az sem meglepő, ha egyik legnevesebb képviselőjük az Egyesült Államokból érkezik hozzánk. Persze azért a kötelékek adottak, egy igazi ír, Dave King vezeti a Flogging Molly-t, akik július 19-én látogatnak ismét Magyarországra, hogy a Barba Negra Track táncterét egy csapásra egy hatalmas, őrjöngő pubbá változtassák.

Szintén ezen a napon az egy hónappal korábbi felálláshoz hasonlóan három banda foglalja el a Budapest Park nagyszínpadát: az amerikai punk banda, a háborúellenes, erős társadalomkritikát megfogalmazó dalairól ismert Anti-Flag, az egyedi hangzásvilágú brit Skindred és a ska-punk Less Than Jake.



Átesett már egy pár tagcserén 1984-es alakulása óta a brazil Sepultura, energiájuk azonban egy cseppet sem apadt az évek során. Erről már hazánkban is tanúbizonyságot adtak nem egyszer, s így, túl a 30-on egy észak-amerikai turné után ismét Európa felé veszik az irányt. A körút július 21-én ér Budapestre, a Barba Negra Trackbe.

Az amerikai death metal banda legénysége úgy döntött, téli turnéja után nyáron is visszatér hozzánk, így a hideg november után július 22-én egy forró nyári estén újra Budapesten köszönthetjük a Cannibal Corpse-ot ugyanott.

Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel felturbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje. A Kentuckyból származói kvartett első magyarországi fellépése az A38 Hajón lesz, de a nagyívű refréneket éppúgy lehet itt is üvölteni, és a súlyos riffek csak még jobban letépik a fejeket augusztus 10-én.

A 70-es évek legvégén alakult Los Angeles-i Bad Religion ma valóságos intézménynek számít, amely előtt generációk róják le tiszteletüket mind a rajongók, mind pedig az árnyékából kilépő zenekarok közül.

A punkbanda bármikor bevethető formulája a mai napig verhetetlen maradt – erről az augusztus 18-i koncerten győződhetsz meg a Budapest Parkban. ElektroNem sok előadó találta meg az átjárót az underground és a mainstream között, de a Stereo MCs időről időre képes lavírozni a kettő közt. Az 1992-es Connected című slágerrel elhíresült banda a mai napig Nagy-Britannia egyik legikonikusabb csapata. A srácok mindig is igyekeztek hangsúlyozni, hogy a keverőpult mennyire fontos szerepet játszik a zenéjükben, így esetükben szó sincs haknizásról. Így lesz május 30-án az Akvárium Klubban is.

A bombasztikus, színpadi rocksztár-elektronika egyik legnagyobb produkciója, a Glitch Mob négy év után újra Budapesten! A Los Angeles-i producertrió már-már szokásos nyári európai fesztiválturnéjába egyetlen klubfellépést szorított be - június 24-én az A38 Hajón.

Életműkoncerttel érkezik július 9-én az Einstürzende Neubauten az Akvárium Klubba.

Az idén 35. jubileumát ünneplő német avangárd-indusztriál egyik legkiemelkedőbb csapatát, a Einstürzende Neubautent nem nagyon kell bemutatni a hazai közönségnek.


Hip Hop

Szinte nincs olyan, a hip-hop világát valamennyire is ismerő zenehallgató, aki ne találkozott volna a Wu-Tang Clan nevével, az 1992-ben alakult formáció ugyanis számtalan nagylemez, fellépés és szókimondó frázisokban bővelkedő rapsláger után ma megkérdőjelezhetetlenül trónol a műfaj dicsőségcsarnokában. A New York-i csapat egy-egy tagja már megtisztelte a hazai közönséget jelenlétével, de idén pedig egy szenzációs buli keretein belül Method Man, RZA, GZA, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa és Cappadonna egytől egyig ott lesz a Park színpadán július 7-én, hogy ismét feladják nekünk a leckét a keleti parti élet mindennapjairól.
Hazai

Üzenet az életben lévőknek:

Indul a szezon, amit mindenki bír, mint a jó bort.

Rozétól ázott szerelmes szavakkal és szexi szaxofonszólókkal várnak a naplementében.

Elnöki ügymenet a Wellhello zenekar szabadtéri koncertjén május 29-én a Budapest Parkban.A 2009-ben még csak Köteles Leander szólóprojektjeként indult történet Vörös Attila, Takács József „Jozzy” és Budai Béla csatlakozásával vált teljessé. A debütáló Leander-dal, a Csak Te és néhány popsláger leanderes feldolgozása telt házas koncerteket hozott a bandának, azóta már megjelent két lemezük, s A Dalban szintén láthattuk őket. Míg márciusban odabent zúztak a srácok, május 30-án ideje kivonulni a szabadba, így a Barba Negra közönsége ez alkalommal a Trackben láthatja viszont a formációt.Tavaly többször is találkozhattál a nyár során Budapesten Kowalskyval meg a Vegával.

Idén ez máshogy lesz! Mindössze egyetlen nagy szabadtéri koncertet adnak a fővárosban, a Barba Negra Track színpadán június 12-én.

Ne hagyd ki! Nem lesz rá másik alkalom!

Két itthoni kultikus banda is búcsúkoncerttel töri össze a rajongói szívét augusztusban. A Subscribe 15 év zenélés után köszön el 28-án a Budapest Parkban, szintén ezt a helyszínt választotta magának a hónapelsőnapján a Heaven Street Seven egy utolsó bulira.FesztiválA Budapest Essentials minden egyben, amit a város kínál: zene, buli, kultúra, gasztronómia és egy leírhatatlan érzés! A fesztiválozók idén nemcsak a népszerű belvárosi klubokban, hanem különleges közterületeken és középületekben, köztük számos világörökségi helyszínen is bulizhatnak.

A felhozatalból két nevet emelnénk csak most ki: La Roux június 25-ei fellépését a Margitszigeten és Katy B. koncertjét egyelőre még nem ismert helyszínen, két nappal később.

Mi más is maradhatna a végére, mint a SzigetFesztivál.

Augusztus 10. és 17. között számtalan nagy név lép be a fesztiválköztársaságba, közülük a legnagyobb szenzációt talán Robbie Williams műsora jelenti augusztus 10-én.