A MOME Tervezőgrafikai Tanszék mesterszakos elsőéves hallgatóinak Marcell Tamás rendhagyó, Budapesttel kapcsolatos feladatot adott. Egy-egy emblematikus fővárosi épületre reflektáló betűtípust és kiadványt kellett készíteniük egy képzeletbeli, várostörténeti különlegességeket bemutató projekthez. Volt, akit a Pántlika bisztró ihletett meg, de több anyag pedig Lajta Béla-épületeket idézett.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alternatív szakmai fórumán találtunk rá a szuper feladat leírására és a nagyszerű kivitelezésekre. A fiatal művészek szabadjára engedhették fantáziájukat, és számukra kedves, építészetileg rendhagyó, különleges, megkapó épületeket választhattak.

Egy minimum 30 képes fotósorozattal is készültek, mely az egész épületet bemutató képek mellett szubjektívabb, részletekbe menő, a finomságokat, érdekességeket előtérbe helyező fotográfiákat tartalmaz. Természetesen hely- és kultúrtörténeti kutatást is kértek az adott épülethez, hogy még komplexebb legyen a feladatmegoldás.

És itt jön a nekünk legizgalmasabbnak tűnő pont: a részletfotókból egyet kiemelvén kellett egy egész betűcsaládot készíteniük, számokkal együtt. A tumblren összesen hat tervet mutattak meg, de úgy hírlik, a közeljövőben többet is publikálnak majd. Nagyon várjuk!