A fitnesz-fanatikusok és a mindennapos kihívásokat keresők sem maradnak sportolási lehetőségek nélkül idén, hiszen egész évben egymást érik a budapesti és vidéki futó, biciklis és úszó rendezvények, séták, maratonok és terepkerékpáros tömegsport események. A legkeményebbek egy sárban kúszós, brutális akadályversenyre is benevezhetnek. Nem számít az erőnléted,ehhez csak elhatározás kell: sportfelszerelést felvenni, indulhat a tréning! Legyen a 2015-ös év az igazi kihívások éve.

MárciusMárcius 19-22.: SPURI Balaton Szupermaraton
Hét különböző számot hirdettek meg, úgyhogy egy, kettő vagy akár mindhárom nap be lehet nevezni valamire. Nem kötelező lefutni a maratoni távot, van több rövidebb opció, és a váltó felállás is abszolút lehetséges. Részletek itt.
Március 28.: Coca-Cola Testébresztő Fitnesz NapEgy egész nap, ami csak a fitneszről szól. Csoportos órák, jóga és sok más szórakoztató sport közül lehet választani. Részletek itt.

ÁprilisÁprilis 18-19.: Telekom Vivicittá Városvédő Futás Kétnapos futó rendezvény 3, 7 és 10 km-es és félmaratoni távval. Sétálni is lehet majd, pontosan 3 km-t, a családi futásra pedig egy 800 méteres szakaszt jelölnek ki. Részletek itt. MájusMájus 9.: Intersport Tour de Tisza-tó Szívesen pattansz drótszamárra egy-egy frissítő vidéki túra kedvéért?

Akkor ezt a Tisza-tavi bringatlont neked találták ki. Részletek itt.
Május 17.: Coca-Cola Testébresztő Női Futógála A Testébresztő Női Futógálán 2, 5 vagy 10 km-t lehet lefutni, de az igazán elszántak egymás után mindhármat lenyomhatják. A versenyzők a Városligetből rajtolnak. Részletek itt.

Május 31.: K&H mozdulj! kerékpáros nap Gárdony Festői környezet a Velencei-tónál, kényelmes tempó, 28 km-es, napfényes kerekezés a késő tavaszi friss levegőn. Nem kell túlzottan nehéz menetre számítani, de ettől függetlenül jó érzés lesz letekerni. A rajt a gárdonyi Sport Beach-en lesz. Részletek itt.

JúniusJúnius 6.: KPMG Kékes Csúcsfutás Ennél csodálatosabb és nagyobb kihívást jelentő verseny nem igazán akad az országban. A 11,6 km-es útvonal hegyes vidéken kanyarog, úgyhogy a résztvevők nagy szintkülönbségekre számíthatnak. Csak 9 perc/km-es vagy annál jobb idővel lehet nevezni, tehát a Kékes Csúcsfutást a profiknak találták ki.
Részletek itt. Június 14.: K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó Az 56-osok teréről induló maraton és félmaraton számot hármas vagy négyes csapatokban, váltó felállásban is lehet teljesíteni. Akinek egyedül is megy a 42,2 km, nevezzen a maratonra, akinek nem, az pedig választhat a többféle rövidebb opció közül. Június 11-ig lehet jelentkezni, úgyhogy indulhat az edzés. Részletek itt. Június 20.: Burger King Brutálfutás 4.0 Senkit se vezessen félre a 7 km-es táv, ahogy a név sugallja, ez valóban brutális futás lesz: a sárban kúszás szögesdrót alatt és a szalmabála-mászás csak kettő a résztvevőkre váró akadályok közül. Aki benevez, annak tuti ez lesz élete leghosszabb 7 km-e, de a végén mindenki garantáltan úgy fogja érzeni, hogy megérte. A versenynek Nyáregyháza MotoCross pályája ad otthont. Részletek itt. Június 27.:

Mozgás Éjszakája

Tavaly június 28-án több mint 15 ezren látogattak ki az este 8-tól hajnali 4-ig tartó eseményre, idén június 27-én este 9 és hajnali 4 óra között lesz a rendezvény, a tavalyinál több sportággal az Andrássy úton, a Hősök terén, a Városligetben és a Felvonulási téren – továbbra is teljesen ingyenesen.

Részletek itt.

JúliusJúlius 11.:

Délibáb Terepfesztivál
Többféle táv – 7 km, 14 km vagy félmaraton – közül választhat, aki benevez erre a szépséges hortobágyi tájakat érintő versenyre. Részletek itt. Július 11.:

Délibáb Mountain Bike Maraton és Bringatúra
Ugyanott lesz ez az esemény is, mint az előbbi, csak ide a futás helyett biciklizni szeretőket várják egy mountain bike maratonra vagy egy lazább bringatúrára. Részletek itt. Július 11.: Délibáb Teljesítménytúra és Gyaloglás Azokra is gondoltak, akik inkább sétálva járnák be ezt a csodás környéket. 7, 10 vagy 22 km-es távot gyűrhetünk le, úgyhogy a végére ebben a lassabb számban indulók is úgy érezhetik, hogy valami nagyon vittek véghez. Részletek itt. AugusztusAugusztus 1.: Velencei Tóúszás Augusztusban meg fogunk sülni, úgyhogy irány a víz. Csobbanhatsz például a Velencei-tónál – végleges részletek még nincsenek, de ezen az oldalon fent lesz minden aktuális információ. SzeptemberSzeptember 13.: Wizz Air Budapest Félmaraton Fusd le a félmaratont egyedül, párban vagy hármasban, vagy nevezz be a „Ligetkörre”, amelynek útvonala a Városliget körül halad. Ez Európa egyik legnépszerűbb félmaraton versenye, ami valószínűleg a festői környezetnek és a lelkesítő hangulatnak köszönhető. A mezőny a Városligettől indul különböző tempójú csoportokban – itt megnézheted, te melyik bolyba férsz be.

OktóberOktóber 10-11.: SPAR Budapest Maraton Fesztivál
Közel 8-féle távot lehet lefutni a Budapest Maraton Fesztiválon, úgyhogy fittségi szinttől és kedvtől függően mindenki talál majd magának szimpatikus számot. Lesz minitávú futás, gyaloglás, családi futás és természetesen maraton. Ha idén nem szeretnél részt venni, gyere el nézelődni, szurkolni és inspirációt gyűjteni a jövő évre. A verseny a Hősök teréről indul, részletek itt.
Október 31.: DECATHLON FittAréna

NovemberNovember 7.: Intersport Túranap Még pont van idő túrázni egyet, mielőtt túl hideg lesz a kültéri programokhoz. Részleteket még nem közöltek, de amint kiderül valami, ezen az oldalon lesz elérhető. November 14-15.: Balaton Maraton és Félmaraton A szervezők még nem tettek közzé pontos információkat.
DecemberDecember 6.: Mikulásfutás Az idei eseményről ugyan még nem sokat tudni, de mint minden évben, karácsony előtt most is tele lesz a város sportfelszerelésüket Mikulás jelmezre cserélő futókkal. Ha szereted a futást, esetleg a szakállas öreget, mindenképp gyere el. A kellékeket a szervezők biztosítják, és ha ettől a képtől nem jön meg a kedved a részvételhez, akkor bizony esélyes, hogy te vagy a Grincs.