shopping

szerkesztés

Öt magyar startup az amerikai technológiai fesztiválon

Szerzők

2015. 03. 16. 16:14

Az SXSW fesztivált 22. alkalommal rendezik meg az Egyesült Államok-beli Austinban, ahol öt magyar vállalkozásnak is lehetősége nyílik az iparág befektetőivel és a nemzetközi szakmai médiumokkal való kapcsolatépítésre. Az 5 napos eseményen, ahol 80 országból a világ legizgalmasabb startup cégei mutatkoznak be, hazánkat a Brewie, a Synetiq, a Vidzor, a Notch és a Sbrick képviseli.

A résztvevőket a Design Terminál pályázat útján választotta ki, melyet egy háromtagú szakmai zsűri - Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője - bírált el. A Design Terminál a nyertes cégek utazási és szállási költségeik térítésén túl a felkészülésben is a vállalkozások segítségére volt.

Öt magyar startup az amerikai technológiai fesztiválon

Fotó: Design Terminál

“A Synetiq média cégeket szolgál ki neuromarketing érzelem kutatásokkal így az SXSW, mint a világ egyik legnagyobb media-tech eseménye, a lehető legjobb helyszín a nemzetközi bemutatkozásra. A világ összes, új technológiákra nyitott média szakembere jelen lesz Austinban és az utunk egyik célja a potenciális partnerekkel való találkozás és technológiánk bemutatása.” – mondta Ottlik Dávid, a Synetiq társalapítója és ügyvezetője.

Öt magyar startup az amerikai technológiai fesztiválon

Fotó: Notch

Az elmúlt évben a Design Terminál támogatásával több ígéretes hazai vállalkozás jutott ki olyan nemzetközi szakkiállításokra és vásárokra, mint a New York-i Northside Festival, a London Fashion Week, vagy a Design Days Dubai.

Design Terminál
Cím:

1053 Budapest, Kálvin tér 3.
Facebook

Hasonló tartalmak

Admin mode