Érdemes néha megéhezni a belvároson kívül is, ugyanis egész izgalmas dolgokra bukkan az ember, ha hajlandó néhány metrómegállóval maga mögött hagyni a megszokott utcákat. Mi a Tűzoltó utcában, a Klinikáktól nem messze ültünk be egy thai étterembe. Mivel ritkán eszünk Thaiföldön, ezért nem tudjuk eldönteni, hogy mennyire autentikusak a Chang Bistro & Bar fogásai, az viszont tény, hogy az ételek nagyon rendben van, az árak is elfogadhatóak, a hely pedig elég megnyugtató ahhoz, hogy evés közben egy kis tudattisztítás is beleférjen.

Biztonságos távolságban a konkurenciától, a Klinikák metrómegállóhoz közel nyílt meg májusban a Chang Bistro & Bar. A helynek nyugodtan lehet örülni, mert egészen elképesztő ételeket és ízkombinációkat próbálhatunk itt, amilyeneket szerintünk más helyeken csak elvétve. Az is szimpatikus, hogy a választék is akkora, hogy akár negyed órát is simán el lehet tölteni az étlap forgatásával.

Nekünk a 16 éve Magyarországon élő, de egyébként thai származású főnökasszony, Shiriluk segített választani, mivel tanácstalanok voltunk, és őszintén megvallva egészen mostanáig nem tudjuk, melyik ételeket kóstoltuk, nem könnyű ugyanis eligazodni a hasonló hangzású nevek között: az egyik egy rákos rizstészta volt, a másik pedig csirke, rizs és sült zöldségek. Az is bizonyítja, hogy mennyire jó volt, hogy mintegy 2 perc 34 másodperc alatt tűntek el az amúgy nem kicsi adagok.

Az étlapon az általunk próbált jóságok mellett különböző levesek, tészták, tengeri dolgok és tekercsek vannak. Az 1000–3000 Ft-os árkategória a jellemző, ennél csak egy drágábbat találtunk, a párolt tengergyümölcsei-mixet, ami 5000 Ft. Meglepődtünk, hogy találtunk olyan ételt, amelyben a csirkéhez köretként sült krumplit adtak. Nem tudtuk, hogy a thaiok esznek ilyesmit.

A fogásokhoz az alapanyagokat természetesen frissen próbálják beszerezni. A tengeri dolgok esetében persze ez nem lehetséges az ország földrajzi adottságai miatt, de ezzel kapcsolatban nem is szoktak hazudni. A zöldségek viszont megkérdőjelezhetetlenül közvetlenül egy farmról kerülnek az étterembe.

Mivel új étteremről van szó, vannak még kiforratlan dolgok: több alkalmazottra lenne szükségük, mert kicsit nagy a káosz, és az étlapon is jobban fel kéne tüntetni magyarul azt, hogy mit is eszünk valójában. Ezeken kívül viszont minden rendben van. Ha meg tudják tartani a jelenlegi jó minőséget, akkor biztosan sokáig talpon tudnak majd maradni.

Cím:

1094 Budapest, Tűzoltó utca 78-80.
Elérhetőség:
+36 30 754 8249
Facebook