Nem szeretnél több ezer kilométerről utaztatott, íztelen zöldséget-gyümölcsöt venni – de nem található piac a környéken, almáskert és magányosan legelésző tehenek meg végképp nincsenek? Kipróbáltunk egy működőképes alternatívát, a Neked Terem házhoz szállítását – és jó minőségű, ízes és valóban családi termelőktől származó élelmiszereket kaptunk.

A Neked Terem története 3 éve indult: összegyűjtöttek néhány termelőt, hogy – időközben nagyot nőve – mára több száz családot lássanak el egészséges élelmiszerrel. A modell egyszerű: ők tartják a kapcsolatot a termelőkkel, mi pedig fölmegyünk a honlapra és rendelünk.

Nem több ezer kilométerről, hanem akár a szomszéd megyéből. Minden követhető és ellenőrizhető – ez az élelmiszer-biztonság alapja, és ettől lesz minden valóban friss és zamatos. Itt nincsenek évekig eltartható termékek, cserébe nem kell a fél periódusos rendszert tanulmányoznunk az összetevők megállapításához.

A jól használható weboldalon mi is összeválogathatunk termékcsoportokat, de akár az előre elkészített dobozokból is választhatunk, legyen szó egy irodai reggeliről, az otthoni szezonális zöldség-gyümölcsadag beszerzéséről vagy akár egy gourmetvacsora hozzávalóiról.

A húsok közül mi a házi füstölt kolbászt, a bivalyszalámit, a lángolt karajt és a kenőmájast is kipróbáltuk - bármelyikről is beszélünk, nem említhetőek egy lapon a boltban kapható, szóját, meg még ki tudja mit látott termékekkel.

A tejtermékek terén szintén elég komoly a választék. A fokhagymás sajt egy könnyű, lágy sajt, a kisasszondi füstölt sajt valamivel keményebb. A vaj remekül megy a házi fonott kalácshoz, a – többek közt a YouTyúk által szállított – tojásból pedig nagyszerű rántotta készíthető. A málnás orda egy kiváló tápértékű friss sajt, kis gyümölcsös ízzel, desszertként is megállja a helyét.

Mindemellett a saját üzemükben készítenek lekvárokat, befőttet és jobbnál jobb chutney-kat, amelyek között teljesen hagyományos verziók és elég merész párosítások (birsalma, rozmaringos meggy, csokis cseresznye) is szerepelnek.

Rendelhetünk továbbá aszalt gyümölcsöket, magvakat, olajokat, eceteket, 100%-os gyümölcsleveket, tésztákat és még megannyi mást, érdemes kísérletezni.

Ha rendelünk, a futár a megbeszélt időben szállít (na jó, néha kicsit korábban jönnek), és mi még nem találkoztunk olyan trükkökkel, amit a házhoz szállításban nagyágyú multi nemegyszer eljátszott. Ami még rokonszenves a kezdeményezésben, hogy nagyon kevés csomagolóanyagot használnak fel. Aki márkafüggő és szívesen fizet a reklámért és a drága csomagolóanyagért, annak nem ez lesz a legjobb választás. Mindenki másnak érdemes kipróbálni, az első rendeléshez ráadásul ajándék gyümölcsöt is hoznak.