Van egy idilli környezetbe ágyazott, török emlékeket és Zsolnay-porcelánt őrző fürdőnk Budán, amely a városi wellness központjává szeretne válni. Erre pedig minden esélye meg is van, az előző évben felújított és kibővített szárnyával és szolgáltatásaival a gyógyulni, pihenni és szórakozni vágyóknak is mentsvára lehet az épület forró vizű medencéivel, és akár egy romkocsmában átmulatott éjszaka vonzó alternatívájaként is számolhatunk vele.

Ha a 7-es busszal Pestről Budára zötykölődünk, akarva-akaratlanul elcsípjük a Rudas wellnessrészlegében nyüzsgő emberek látványát. A nagy üvegfelületeken át a tavaly szeptemberben átadott részbe nyerhetünk bepillantást; az egykori palackozóüzem helyén most négy élménymedence, egy étterem és elképesztő látkép nyújt maradandó élményt.

A Rudas közelében összesen 21 gyógyforrás található, a Duna-parti panoráma és a bővített szolgáltatások pedig csak erősítik az érzést: ide legalább egyszer el kell látogatni! A fürdő fontosnak tartja, hogy egész évben, hétköznap és hétvégén is kellemes és vonzó időtöltésként gondoljanak a városlakók a fürdőbe járásra.

A törökfürdőrésszel már jóval korábban bekerült a köztudatba és a legnevesebb budapesti fürdők közé a Rudas, de az újnak számító wellnessrészlege teljesen más hangulatú kikapcsolódást kínál. Kezdjük ott, hogy az épületszárny tele van színnel és modern elemekkel az öltözőtől a napozóteraszig, és emellett Zsolnay-porcelán díszíti az ivókutakat. A medencék 12, 32, 36 és 42 fokosak, és különféle masszázsfunkciókkal vannak felszerelve.Az egy négyzetméterre jutó emberek száma – nem meglepő módon – az egész évben nyitva tartó panorámamedencénél a legnagyobb, ahonnan könnyen nyugtázhatjuk magunkban, hogy milyen szép is a városunk. A Szabadság híd, a Gellért-hegy látványa tárul elénk innen és az egész pesti oldalt is beláthatjuk. Hétköznap 2900 Ft-ért, hétvégén 3900 Ft-ért válthatunk jegyet a wellnessbe, de ezzel a jeggyel az uszodába is tehetünk kitérőt, és a panorámabámulós, termálvizes lubickoláson túl többféle szaunát is kipróbálhatunk.A fürdőrészleg hétköznaponként és vasárnap 8-tól 22 óráig van nyitva, pénteken és szombaton pedig éjszakára is maradhatunk, ilyenkor este 10-től egészen hajnali 4-ig tolhatjuk ki a fürdőélményt. A komplexumban egyébként étterem is működik. Hétköznaponként 4990 Ft-ért olyan jegyet is válthatunk, amelybe az uszoda- és wellnessbelépőn túl ebéd vagy vacsora is beletartozik.

A fürdő büszke arra, hogy egyre több fiatal találkozóhelye lett, és tesz érte, hogy elérhető programként éljen az emberek fejében. A kedvező árazás mellett most kampányba is kezdett: hétvégén a Gozsdu-udvarba költöztetett egy meleg vizes medencét, benne négy fiatallal, mögöttük a Rudasból is látható panoráma képével, hogy hirdessék: érdemes az ország egyik legszebb fürdőjébe járni .