A Magyar Tudományos Akadémia és a Bazilika vonzáskörzetében, a Vigyázó Ferenc utcában hamarosan megnyílik a Costes Downtownnak is helyet adó hotel. Hild József lakóépületének átalakításával heteken belül újabb színvonalas szállodával bővül a Belváros hotelkínálata.

A Vigyázó Ferenc utca és környéke mai fogalmaink szerint „dinamikusan változó” környéknek számított: 1849-ben elkészült a Lánchíd, a környéken pedig sorra épültek a kor legnevesebb építészeinek házai, így a közelben állt többek között a Lloyd-palota, illetve áll a mai napig a Magyar Tudományos Akadémia neoreneszánsz épülete.

A Prestige Hotel Budapestnek otthont adó körfolyosós, korai eklektikus lakóépület a feltételezések szerint valamikor 1860–1861 körül készült el, terveit a klasszicizmus egyik legnagyobb mestere, Hild József készítette.

Az időközben leromlott állapotú lakóház átépítését nagyjából tíz éve kezdték meg, a tervek szerint lakásokat építettek volna a csupán homlokzatát megőrző házban.

A válság megakasztotta a fejlesztést, a tervek ezért időközben megváltoztak. A hotel terveinek kidolgozásával Hegedűs Péter építészt bízta meg a megrendelő. A belső udvar üvegtetőt kapott, a ház ezzel mintegy „kifordítva” jelenik meg előttünk. A korábbi körfolyosó mostantól erkélyként szolgál, az egyes szobák között növényekkel elválasztva.

A szobák, valamint a lobby „a klasszikus eleganciát a vintage stílussal ötvöző” belsőépítészeti megoldásait Sáfrány Csilla és Vörös Virág készítették. A homlokzat felől négy, az udvar felé eső részen hat szinten összesen 85 szoba található, a foglalás már elindult az áprilisban nyitó szállodarészbe.

A hotel egyik különlegessége, hogy az aljában heteken belül megnyílik a Costes Downtown. A tulajdonos, Gerendai Károly elmondta, hogy a Ráday utcai Michelin-csillagos étterem párjaként nyíló helyen összesen 60 fő foglalhat majd helyet.

Azt szeretnék, ha a bisztróknál elegánsabb, de egy „tipikus” fine dining étteremnél valamivel lazább lenne a hangulat, amibe azért nem tartozik bele, hogy valamelyik vendég fürdőköpenyben kószáljon le. Az új hely is a Ráday utcai séf, a portugál Miguel Rocha Vieira felügyelete alatt működik majd, de egy honfitársa érkezik a segítségére, hiszen az új étterem egyben új feladatokat is jelent majd.