A Panificio il Basilico péksüteményei igazi fúziós remekek: a magyar pékségek szakértelme keveredik az olasz és osztrák hagyományokkal, formákkal, vendéglátási modellel. Szabi a pék pedig hamarosan végleg búcsút inthet a pihentető alvásnak, mert Király utcai nyitásuk előtt még egy kis üzlettel erősítenek a Belvárosi Piacon.

Mikor meglátogattuk a Séf utcáját a Belvárosi Piac emeletén, ahogy írtuk is, nagyon úgy tűnt, hogy beindult valami. Megjelent egy pofás Kolbice üzlet és megtudtuk, hogy sokan szeretnék azt, hogy külföldi mintára Budapesten is legyen sokszínű piacos gourmet választék. Közben befutott a Panificio il Basilico-ból ismert Szabolcs és ő is bólogatott, hogy szeretnének megjelenni a reneszánszát élő csarnok gasztrosétányán.

Legnagyobb meglepetésünkre idő előtt kinyitott az apró pékség, ahol ugyanúgy kaphatunk majd a dupla kakaós csigából, a különféle töltött buktákból, olasz zöldségekkel megpakolt focacciákból, vagy a laktózmentes kiflikből.

A budaiaknak természetesen marad a Városmajor utcai egység, de mostantól a szénhidrátfüggő pestiek is reggelizhetnek ezekből a szuperül eltalált péksüteményekből.