Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Szentjánosbogarak az amfiteátrumban – ilyen az Árpád Gimnázium ballagása

Az óbudai gimnázium igazán különleges helyszínen, az aquincumi katonai amfiteátrumban, emlékezetes műsorral búcsúztatja végzőseit. A látványos esti műsor keretében a tanulók világítóbuzogánnyal mutatják be táncukat, közös koreográfia alapján, így az egész a szentjánosbogarak táncához hasonlít. A tánc után tűzijáték következik – immár évtizedek óta.

Egy építési felirat alapján úgy tudjuk, hogy az aquincumi katonai amfiteátrum Krisztus után 145 körül épült. A hatalmas, a római Colosseumnál is nagyobb aréna nemcsak a tömegszórakozást szolgálhatta, hanem katonai gyakorlótér is lehetett egykor.

A lépcsőzetesen emelkedő üléssorokról mintegy 10-13 ezer néző követte az eseményeket, a nézőteret pedig a boltozott lépcsősoron keresztül lehetett megközelíteni. Az aréna belső fala 4 méter magas volt – ez védte meg a nézőket a vadállatoktól.

Az elliptikus küzdőtér a XX. század 70-es éveitől egy különös búcsúzási-búcsúztatási szokás szereplőinek ad helyet: az Árpád Gimnázium egy látványos esti műsor keretében búcsúztatja itt végzőseit a nézők - szülők, testvérek, családtagok, barátok és környékbeliek - legnagyobb örömére.

A nagyszabású, világítóbuzogányos ünnepély mintegy húsz percig tart, ahol a diákok előre meghatározott koreográfiára mutatják be műsorukat.

A pontos végrehajtás rengeteg gyakorlás előzi meg, ettől is lesz az egész egyszerre látványos és ünnepélyes.Az eseményről készült videót alább nézheted meg.

Az estét tűzijáték zárja, ami szintén nagyon emlékezetes ezen a különleges helyszínen. Ha most lemaradtál volna erről az ünnepségről, jövőre, az Árpád következő évfolyamának ballagási ünnepélyén pótolhatod az elszalasztott lehetőséget!

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szabadidő Gasztró Szponzorált

Tante Fanny családi nap a Budapest Park jégpályáján

A karácsonyi időszak kedvenc családi programjait élhetjük át december 10-én a Tante Fanny családi napon.

24 nap, 24 program – Készülj a We Love Budapest adventi naptárával az ünnepre

?>

Hamarosan kezdődik az advent, mi pedig minden napra ajánlunk egy programot az ünnepre készüléshez.

Szabadidő

Kalandok és gasztroélmények a téli Budapesten! - Mesés téli napok várnak ránk a fővárosban

?>

Fényben pompázó karácsonyi vásárok, ünnepi hangulatú programok, jégpályák, páratlan reggelik és meghitt vacsorák, színház és megannyi élmény vár ránk.

Neked ajánlott

A