Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

A kóbor állatok hazajutását segíti egy új budapesti akció

Egy egészen újszerű kezdeményezés indult a Vigyél Haza Alapítvány szervezésében: Budapesten 25 vendéglátóipari egység helyez ki mikrochip-leolvasókat, amelyek megkönnyítik a kóbor állatok hazajutását. A gazdik mielőbbi megtalálását önkéntes állatorvosok is segítik.

„A Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon” - olvasható a Telenor honlapján, ahol azt is kiemelik, hogy annál nagyobb az esélye a hazatalálásnak, minél gyorsabban jön a segítség. Éppen ezért egészen új kezdeményezés indult a Vigyél Haza Alapítvány jóvoltából annak érdekében, hogy az elkallódott házi kedvenceket megtalálják: állatbarát vendéglátóipari egységekben helyeznek ki mikrochip-leolvasókat, amelyet bárki igénybe vehet, aki az utcán csellengő állatot talál.

Az akció azért remek ötlet, mert a kóborállatok állatorvosi azonosítása eddig az állatbarátoknak olykor nehézséget jelentett, az esti órákban pedig szinte megvalósíthatatlannak bizonyult. Úgy tűnik, e projekt segítségével ez most megváltozik.

Az akcióban részt vevő éttermek bejáratánál egyedi matrica hívja fel a lehetőségre az állatbarátok figyelmét, és a tervek szerint május végéig 25 kutyabarát helyre kerülhet leolvasó. Ezeket helyszíneket megtalálhatjuk az okostelefonon elérhető Vigyél Haza Kutyakereső alkalmazásban és itt. A remények szerint a budapesti példát más települések is követni fogják.

Hasonló tartalmak

Pillanatképek Budapest két legnagyobb karácsonyi vásárából – Fotógaléria

?>

Ha élőben nem is, összeállításunkon keresztül átélhetjük az ünnepi hangulatot, lélekben átsétálva a Szent István térről a Vörösmarty térre.

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Sapkát, sálat, balaclavát! – Bohém, egyedi tervezésű kiegészítők a téli depi ellen

?>

Vészeljétek át a telet bohém és stílusos sálban, sapiban, balaclavában vagy puffer kendőben – 14 tervezőt vadásztunk össze nektek!

Neked ajánlott

A