Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Panificio il Basilico, már a Belvárosi Piacon is

A Panificio il Basilico péksüteményei igazi fúziós remekek: a magyar pékségek szakértelme keveredik az olasz és osztrák hagyományokkal, formákkal, vendéglátási modellel. Szabi a pék pedig hamarosan végleg búcsút inthet a pihentető alvásnak, mert Király utcai nyitásuk előtt még egy kis üzlettel erősítenek a Belvárosi Piacon.

Mikor meglátogattuk a Séf utcáját a Belvárosi Piac emeletén, ahogy írtuk is, nagyon úgy tűnt, hogy beindult valami. Megjelent egy pofás Kolbice üzlet és megtudtuk, hogy sokan szeretnék azt, hogy külföldi mintára Budapesten is legyen sokszínű piacos gourmet választék. Közben befutott a Panificio il Basilico-ból ismert Szabolcs és ő is bólogatott, hogy szeretnének megjelenni a reneszánszát élő csarnok gasztrosétányán.

Legnagyobb meglepetésünkre idő előtt kinyitott az apró pékség, ahol ugyanúgy kaphatunk majd a dupla kakaós csigából, a különféle töltött buktákból, olasz zöldségekkel megpakolt focacciákból, vagy a laktózmentes kiflikből.

A budaiaknak természetesen marad a Városmajor utcai egység, de mostantól a szénhidrátfüggő pestiek is reggelizhetnek ezekből a szuperül eltalált péksüteményekből.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Szponzorált

Ezeken a helyeken kóstolhatod meg Budapest hivatalos születésnapi tortáját!

?>

Húsz cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása nyert meg.

Növényi alapú ételek egy csipet skandináv életérzéssel – A Hÿgge Bisztróban jártunk

?>

„Ellenszer a hideg időre, az esős napokra és a mindent beborító sötétségre” – a Hÿgge Bisztróban azt kaptuk, amire most vágyunk.

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Neked ajánlott

A