A 3 éve kizárólag cateringgel foglalkozó Delibaba szendvicsműhely többségi nyomásra végre megnyitotta azt a helyet, ahol nincs olyan, hogy valamiből nem lehet szendvicset csinálni. A folyamatosan változó kínálatban csupa olyan dolog van, amit a legtöbb ember soha nem képzelne pékáruba, az ötlettár pedig folyamatosan gyarapszik.

Valljuk be, a szendvics az egyik legjobb dolog a világon. Ez alatt persze nem az agyonvajazott sajtos-sonkás-túl sok ketchup kombóra gondolunk egy előre csomagolt és szeletelt kenyéren, hanem arra, amikor a szendvics akár az egyik napi főétkezésre is opció lehet, mert alaposan ki van találva, és gondosan össze is van rakva.

Valami ilyesmire ment rá anno 3 évvel ezelőtt a Delibabaszendvicsműhely, akik augusztus 20. óta már nem csak cateringgel foglalkoznak, hanem sokak örömére saját helyet nyitottak. A bulik ételellátása szolgáltatásként természetesen azért megmaradt, de most már akár egy darab szendvicset is vehetünk a belvárosban az eddigi 200 helyett. És ennek örülhetünk.

Persze a legtöbb ember nem vágja magát hanyatt attól, hogy valahol szendvicset vehet (sőt, sokaknak akár korábbi rossz élményekből feltörő pánikrohamokat is a felszínre hozhat a szó), ezért komoly csodafegyvereknek kell az eszköztárban lennie annak, aki egy ilyen vállalkozásba kezd. A Delibabának úgy tűnik megvan a potenciális győzelmet magában hordozó ütőkártyája, méghozzá az, hogy minden olyan dolgot szendviccsé konvertál, amiről eddig el sem lehetett képzelni, hogy pékáruba kerüljön.

Az egyelőre félkész üzlet kínálata a folyamatos változásban hisz, így a stabilan követelt fix kombinációk mellett, 4-5 dolog mindig újdonság. Ebben pedig nem érdemes rendszert keresni; az van, ami éppen frissen beszerezhető, és amihez éppen kedve van a helyet üzemeltető 3 fős csapatnak.

Mi paradicsomos-padlizsánkrémes-hagymás, libamájas-almaecetes-hagymalekváros, malac lapockás-chautneys-paprikakrémes változatokat kóstoltunk, de azt hallottuk, hogy olyanok is vannak, mint például a mézes-tökmagolajas-sütőtökös, malacsültes, vagy kacsmájas. A játékos, bár igen komoly kombinációknak tényleg csak a képzelet szabhat határokat. Az árak minden esetben a szendvics méretétől függnek, így ehetünk mondjuk kicsit 350 Ft-ért, nagyot 790 Ft-ért, vagy sütit 390 Ft-ért. Egyébként a receptúra nem szentírás, különleges igények esetén bármin szívesen változtatnak.

Ami nagyon fontos, hogy a pékáru ropogós, de elég kemény kérgű ahhoz, hogy a legszaftosabb töltelékek se áztassák át teljesen. A kenyerek egyébként, egyetlen kivételként, nem helyben készülnek, hanem a Jacques Liszt jóvoltából kerülnek a boltba, természetesen frissen.

A jövőben leveseket és salátákat is ehetünk majd itt, továbbá szeretnének rámenni a dunsztosüvegekben elvihető ételekre is, hiszen ha valakinek ízlik a lecsó, akkor miért ne ehetne olyat később is.

Delibaba
Cím:
1051 Budapest, Nádor utca 19.
Nyitva tartás: H-P 08:00-15:00