Egy városrész arculatának meghatározó elemei a turistákat és a helyieket útba igazító táblák: mindenhol szükség van rájuk és mindenütt ott vannak. Az igazán kreatív városok vagy kerületek pedig nem állnak be a sorba és valami egyedit alkotnak. A Polgárdi Ákos által tervezett új rendszer ilyen.

A Margit-sziget paradox módon a főváros egyik leginkább és legkevésbé kihasznált területe. Egyrészt hihetetlen népszerű a városlakók és a turisták körében is, rengetegen járnak ide futni, úszni, szórakozni, nyári estéken csak úgy, sétálni vagy fröccsözni. Ugyanakkor alaposan ráfér a felújítás, így a szökőkút, a futópálya és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda után most az infótáblák rendszere újult meg.

Az új, egységes táblarendszer a Budapest100 arculatáért is felelős Polgárdi Ákos tervei szerint, a Főkert megbízásából készült, a Finta Sándor által vezetett Főépítészi Iroda közreműködésével pedig térképpel egészítették a kiemelt tájékozódási pontokat.

A most kihelyezett mintegy 120 tábla a sziget teljes területén leváltja a korábbiakat. Utóbbiakkal nagy gond nincs, de a barna jelzőn kívül semmi mást nem lehet róluk elmondani. Mint a tervező a hype and hypernek elmondta, az egész projektben magyar fontokat, Adam KatyiWesteinde from Hungarumlaut betűkészletét használták.

Nekünk az egész tetszik, - az ábrák, a tipo és a színek is - de különösen jó ötlet, hogy a sziget nevét formázó betűket alulról hullámvonal alakban megvágták, ez valószínűleg egyszerre utal a sziget alakjára és a Duna hullámaira. Néhány táblát kihelyezni: nem nagy költség. Mit nyer vele egy városrész: sokat. Mi örülnénk, ha az egész városban ilyen, vagy ehhez hasonló, kreatív dizájnú táblák jelennének meg. Budapest lehetne ebben is egyedi.