Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

szerkesztés

JUICY - nyers lébár nyílt a Dob utcában

Szerzők

  • Pákozdi Nóra

2014. 07. 07. 17:17

Nem mondjunk el nagy újdonságot azzal, hogy minden szervezetnek szüksége van a zöldségekből és gyümölcsökből nyert vitaminokra, minden egyes nap. Csak egy marékkal, csak pár falat, sokakba sajnos tukmálni kell a finom és egészséges zöldeket. Folyadék formájában könnyebben csúszik, nem utolsó sorban pedig laktat, hűsít és még egészséges desszertnek is pompás. A Dob utcában JUICY bar néven kellemes kis helyet nyitottak, hogy ropogós zöldségekből és gyümölcsökből sajtolt levekkel lássák el a siető városiakat.

Két fiatal lány, Mészáros Tímea és Bali Dalma mindenképp közösen szerettek volna elindítani egy vállalkozást. Háromszázadik kávézóban nem látták volna a kihívást és pályaelhagyóként nem akartak egyből a legmélyebb vízbe ugrani. Évek óta óvják egészségüket, vegetáriánus étrendet követnek és erre a síkra akarták terelni közös kezdeményezésüket. Több tucat fajta dzsúszt csináltak már, a legegyszerűbbektől az extrémebbekig, frissítőnek, étkezés helyett, desszertnek. Néha kókusztejjel, mandulatejjel bolondítva, de simán citrusokat is sokat használnak. Miért ne foglalkozhatnának hát dzsúszokkal? (Arról nem is beszélve, hogy anno

Levente Péter és Gryllus Vilmos is megénekelte az "ivólevek" sikerét: "egresből, répából és céklából" ugyebár - már akkor tudták, hogy közeleg a smoothie-forradalom.) Hónapok óta készülnek a JUICY startjára és végre kitehették a cégért. Bár mi első körben majdnem elfutottunk a Frölich Cukrászda melletti "dzsúzda" mellett, de szerencsére időben kapcsoltunk.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A porta nem hivalkodó, sőt. A zsebkendőnyi üzlethelyiség is visszafogottan berendezett: fókuszban a hűtőpulta nektárokkal, szemben egy kis támaszkodó fából, hogy aki helyben fogyasztaná el a zsákmányát, ott is megtehesse. A belsőt éjszakákon keresztül alakították ki a lányok, kedvesre, "countryside” hangulatúra. Egyszerűen olyan, mint egy angol kisvárosi termelői boltocska. Közben pedig friss dzsúszokat és nyers, sütés nélkül készült egészséges sütiket árulnak.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A palackok saját matricával vannak ellátva és natúr papírból kis tasakokat, táskákat is nyomattak, hogy gusztusos legyen a körítés. Csinosak. A grafikáért a wao a felelős.

Fotó: We Love Budapest

Szimpatikus gesztus, hogy kis poharakból a vásárló megkóstolhatja a gyümölcsökből és zöldségekből passzírozott leveket, még mielőtt választ a széles kínálatból. Jelenleg olyan 20-25-féle keverékről beszélünk, a napi kínálat viszont folyamatosan változik, a kedvenceken kívül. Mikor meglátogattuk a JUICY-t, 10-féle gyümölcsös smoothie (3 dl 490 ft-tól 5 dl 790-től 1190 ft-ig), 3-féle növényi tejjel (kókusz, mandula) készült frissítő (3dl 690 ft) és 4-féle tisztító víz (5dl 490 ft) sorakozott a hűtőben. A smoothie-k és dzsúszok mellett mindig van legalább kétféle sütemény (490 ft/szelet), ami nyers és teljesen vegán, nem használnak hozzá semmilyen állati eredetű komponenst.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Kifejezetten örültünk a zöld dzsúszoknak, már a smoothie-s, limonádés összeállításunkban is csak magasztalni tudtuk a spenótos és uborkás verziókat, szerencsére a JUICY-ban is bőven találtunk ilyen italokat. Négy győztes kombinációnk is van, de sorrendiséget ne várjatok, nem tudtunk dönteni, csak elégedetten csücsörítve bólogatni. Az ananász-körte-spenót-citrom-gyömbér-zöld alma, a narancs-vérnarancs-grépfrút-citrom-gyömbér-cayenne-kurkuma, az alma-répa-cékla-citrom és a mandulatej-datolya-vanília-nyers kakaó-himalája só italok voltak az abszolút befutók.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A lányok egyelőre kísérleteznek, hogy a közönségnek mi tetszik majd a legjobban, hamarosan kiderül a vásárlások alapján. Az italok ekkor majd fantázianevet is kapnak, hogy ne maradjanak névtelenek.

Hasonló tartalmak

Admin mode