A Printa's Pest nem egy egyszerű turistáknak szóló guide, flyer vagy programfüzet, hanem egy felfedező út, egy különleges útikalauz, amely segít felfedezni a várost, egy illusztrált térkép, amelyre feltettük kedvenc pesti élményeinket.

Az ötlet

A Printába betérő vásárlók gyakran érdeklődnek, hová menjenek vacsorázni, bulizni, kiállítást nézni – nekik kedveskedve készítették tavaly az első Printa's Pest kiadványt. Olyan bárokat, romkocsmákat, galériákat, boltokat ajánlottak a kiadvány készítői, ahová idelátogató barátainkat szokták elvinni, hogy olyannak láthassák Budapestet, ahogyan az itt élők szeretik. Művészeket, barátokat, az egész Printa közösséget megmozgatva állították össze a térképet.

Idén is szükség volt egy friss verzióra. Egyfelől azért, mert az előző kiadások nagy sikert arattak, gyorsan elkapkodták. Másfelől mert Budapest folyamatos mozgásban van, rajzolódik át a az élmények térképe - új boltok, galériák nyílnak, menő romkocsmák zárnak be néhány hónap leforgása alatt.

A térképA Printa’s Pest megalkotásában a tervezőket saját közege érdekelte, a pesti belváros, főként a hetedik kerület vonzáskörzetének feltérképezése. A kiadvány formátumának megválasztása magától értetődő volt, hiszen a grafika és a szitanyomás fontos médiumok a Printa életében. A térképet idén Varga Natália illusztrálta, és a Printa szitaműhelyében kapta végleges formáját, így grafikaként is működik.